Военният министър Стефан Янев, коментира в лично качество, че нищо

...
Военният министър Стефан Янев, коментира в лично качество, че нищо
Коментари Харесай

Няма разминаване между моята позиция и тази на Кирил Петков

Военният министър Стефан Янев, разяснява в персонално качество, че нищо не постанова скупчване на военни от НАТО у нас. Той бе неодобрен от премиера Кирил Петков за думите си, а през днешния ден разгласи, че няма разминаване сред неговата позиция и тази на министър-председателя.

" Каквото споделям аз, го сподели и министър председателят, само че с разнообразни думи, несъмнено ", добави той по повод появилите се информации за планове на НАТО да изиска увеличение на военното си наличие в страната, поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна.

Според Янев в тази ситуация за следващ път се появява фундаменталния проблем, че когато се приказва за другарство с НАТО или Европейски Съюз, се постанова мнението, че това е " пасивно-активна форма ". " Участваме равноправно във вземането на всички решения. Внушението, че някой ни споделя какво да вършим и ние изпълняваме не е правилно ", уточни още военният министър.

Той разясни, че няма потребност да се тормозят хората, че нещо се случва отвън контрола на държавното управление на България и значими решения се взимат от различен отвън страната.

" Няколко пъти обясних - участваме във вземането на всички значими решения в НАТО и когато се реши нещо (за войските на НАТО - б.а.), ще съобщим на българските жители, като ще представим и нашите причини. Решение на българското държавно управление няма и моето изявление е персонално мнение като министър на защитата ", сподели още Стефан Янев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР