Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов показа, че

...
Военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов показа, че
Коментари Харесай

Военните сделки стават залог за стабилността на управляващата коалиция

Военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов сподели, че не е подготвен да одобри отсрочване на двете огромни покупко-продажби от модернизацията на армията поради икономическата рецесия, която ще бъде повлечена от епидемията с ковид.

Преди две седмици финансовият министър Владислав Горанов обществено позволи опция военните планове да бъдат отсрочени поради антикризисните ограничения и още тогава източници на Mediapool оповестиха, че Каракачанов не одобри сходна концепция. Тази неделя военният министър официализира твърдата си позиция, че държи военните покупко-продажби да се осъществят по проект, като избра по-удобен подател да я съобщи – водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

След като тя на процедура повтори концепцията на Горанов за заледяване на военните планове, Каракачанов разгласи, че " всеки несръчен политик се познава по това, че първо протяга ръка на армията ", която не била " бира-скара ".

Тази реакция обаче по-скоро е ориентирана към съдружните сътрудници на Вътрешна македонска революционна организация в ръководството – ГЕРБ. Премиерът Бойко Борисов и Горанов не подхванаха на съществено концепцията за стопиране на военните покупко-продажби, само че тя може отново да излезе на дневен ред, и Каракачанов употребява разпрата с Нинова да покаже какво може да стане в сходен случай.

Тази година бе планувано военното министерство да приключи покупко-продажбите за нови патрулни кораби и бронирани машини на обща стойност 2.5 милиарда лв.. Военното министерство счита за допустимо да реализира контракти за разсрочено погашение на покупко-продажбите за по осем години или даже по-малко.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР