Военният конфликт в Украйна е много голям, целият световен ред

...
Военният конфликт в Украйна е много голям, целият световен ред
Коментари Харесай

НАТО с ключово признание

Военният спор в Украйна е доста огромен, целият международен ред е заплашен. Това съобщи в събота ръководителят на Военния комитет на НАТО Роб Бауер, откривайки срещата на началниците на генералните щабове на НАТО в Естония.

„ Няма ни минимум подозрение, че този спор е по-голям от Украйна. Целият международен ред, построен върху правила, беше нападнат ", сподели Роб Бауер. Сред другите закани той уточни " натрупването на военна мощ и заплашителна изразителност на Китай ", както и " асиметрични терористични закани ".

„ Страните от НАТО ще поддържат украинската войска толкоз дълго, колкото е належащо. Зимата идва, само че нашата поддръжка ще остане непоколебима ", сподели Роб Бауер. Той акцентира, че страните от НАТО са " въодушевени от дейностите на украинската войска ".

НАТО вижда своята задача да пази единствено жителите на страните от алианса. „ НАТО има свещена задача да пази 1 милиард души, живеещи на земята на алианса. Винаги планирайте и се подготвяйте за бъдещето и очаквайте непредвиденото. “

Бауер също по този начин акцентира значимостта на провеждането на тази среща в Естония, която се смята за една от водещите страни в НАТО в региона на киберотбраната и обезпечава на НАТО „ независимост на навигация в цифровото море “.

Срещата на началник-щабовете на НАТО в Естония е отдадена на разискването на помощта за Украйна, разширението на военното наличие на НАТО по границите на Руската федерация, в това число като част от осъществяването на нов проект за конфигурацията на нейните бойни сили от бригадно равнище на всяка от граничните страни на Алианса, които в бъдеще могат да бъдат ситуирани в дивизии. Тази идея беше утвърдена на срещата на върха на държавните и държавните ръководители на алианса в Мадрид през юни тази година. За първи път в срещата вземат участие началниците на генералните щабове на Финландия и Швеция като страни, получили покана за Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР