Министърът на вътрешните работи заяви, че е Административният съд в

...
Министърът на вътрешните работи заяви, че е Административният съд в
Коментари Харесай

Стоянов: Разпоредено е да не се унищожават наличните документи и книжа за предходните избори

Министърът на вътрешните работи съобщи, че е Административният съд в София е разпоредил да не се унищожават по никакъв мотив наличните документи и бумаги от предходните избори.

" Искам да уверя, че работим в доста тясно взаимоотношение и имаме извънредно добра връзка с Централната изборна комисия. Главният секретар ми рапортува, че има определение на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожават по никакъв метод и мотив наличните документи и бумаги, които са по отношение на предходните избори за кметове, общински съветници и народни представители. Всички места в София, на които има такива бумаги, сега се охраняват от чиновници на Министерство на вътрешните работи ”, уточни Стоянов.

Той заяви, че в петък се организират профилирани полицейски интервенции на териториите на градовете Кюстендил и Пазарджик. " Почти всеки ден на организираме полицейски интервенции в цялата страна. До момента има постъпили 309 сигнали за предизборни нарушавания, 87 са формираните досъдебни производства. Ситуацията е спокойна, съгласно нас ”, добави силовият министър.

За случая, в който служител на реда простреля 19-годишен студент в Плевен, Калин Стоянов сподели, че е разпоредена вътрешна инспекция от страна на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен. " Колегата е отхвърлен краткотрайно, до момента в който се прави инспекцията. Успоредно с това Дирекция " Инспекторат ” също е образувала инспекция за активността на дирекцията и този случай ”.

" Днес сутринта разговарях с бащата на потърпевшото момче, споделих му, че по никакъв метод не търпя това държание от страна на полицейските чиновници. За мен да си разреши да употребява огнестрелно оръжие е некомпетентна реакция. Уверих бащата, че всеки ще си понесе отговорността ”, разясни Стоянов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР