Военният анализатор Джон Росомандо е прогнозирал развитието на събитията в

...
Военният анализатор Джон Росомандо е прогнозирал развитието на събитията в
Коментари Харесай

Експерт каза какво ще се случи, ако Русия нападне източния фланг на НАТО

Военният анализатор Джон Росомандо е планувал развиването на събитията в Европа - при положение на въоръжен спор сред НАТО и Русия. Според неговите думи, ученията са посочили уязвимостта на източния фланг на НАТО по отношение на " съветско нахлуване ", оповестява The ​​National Interest, съобщи Блиц.

По-специално, симулирана е обстановка, при която съперникът от изток разгромява полската войска единствено за пет дни. Нещо повече, сходно развиване на събитията се случва макар обстоятелството, че се приема, че полските въоръжени сили разполагат със самолети F-35, които в реалност към момента не са пристигнали там. Системите за противоракетна защита Patriot и ракетните системи за неведнъж изстрелване HIMARS също не са помогнали на поляците в симулираните борби.

Росомандо е подчертал, че Западният боен окръг на Русия е осъвременен и там са ситуирани най-мощните военни елементи на страната. Той е уверен, че сходно групиране на силите бързо ще унищожи полските и балтийските формирования на НАТО, след което ще поеме контрола над логистичните центрове, свързващи Полша и Литва. Според Росомандо Съединени американски щати би трябвало незабавно да усилят наличието си на този фланг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР