Военни патрули помагат на полициятаАрмия по улиците на Испания. Военните

...
Военни патрули помагат на полициятаАрмия по улиците на Испания. Военните
Коментари Харесай

Армия по улиците на Испания

Военни патрули оказват помощ на полицията
Армия по улиците на Испания. Военните патрули са част от напъните на страната против разпространяването на ковид в страната, заяви " Ел Паис “. Първите бяха 350 бойци и офицери от Военното поделение за изключителни обстановки, които потеглиха по улиците на Мадрид, Валенсия, Севиля, Сарагоса, Леон, Лас Палмас и Санта Крус де Тенерифе.

Патрули от Първи батальон изследват сериозните точки, където може да се струпват повече хора, като гарите, площадите или автогарите в столицата. Извънредното състояние в Испания бе оповестено през вчерашния ден. Ограничава се напълно придвижването на хора. 47 милиона испанци могат да излизат единствено поединично - на работа или за пазаруването на храна, лекарства или съществени артикули.

Маргарита Роблес, министър на защитата, организира особено съвещание за съгласуване на дейностите на министерството в битката против пандемията. Ще бъдат мобилизирани 150 лекари и 70 санитари от запаса. С дейностите си военните ще оказват помощ на полицията.

Положението в Испания е доста обезпокоително – единствено за 24 часа броят на умрелите от 136 скочи до 288, което е повече от 2 пъти повече. Само в Мадрид жертвите са 152  като смъртността към този момент надвишава 6%, в случай че се пресмята единствено по отношение на броя на записаните с ковид (3544 души).

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР