Доклад на Грийнпийс сочи, че през последните 20 години са

...
Доклад на Грийнпийс сочи, че през последните 20 години са
Коментари Харесай

Грийнпийс и румънски природозащитници погнаха IKEA

Доклад на „ Грийнпийс ” сочи, че през последните 20 години са изчезнали над 50% антични гори в румънските Карпати - и причина за това е корупцията и неприятното използване на закона в северната ни съседка. Около 3 000 кв. км румънски гори попадат в рамките на Натура 2000, напомня Euronews.

Но дърводобивната промишленост в страната не инцидентно е известна като ”дървената мафия ”. През 2019 година изтекли данни от държавен отчет разкриха, че всяка година в румънските гори се изсича съвсем 40 милиона кубически метра дървесина, повече от половината добита нелегално.

През 2020 година Европейската комисия стартира процедура за нарушаване против ръководещите, заплашвайки, че в ще отнесе въпроса до Европейския съд. Но макар някои лимитирани усъвършенствания, Румъния не вкарва съответна отбрана на едни от последните девствени гори в Европа, считат румънските екологични организации Agent Green и Bruno Manser Fonds. Те са изследвали 9 горски територии, 7 от които благосъстоятелност на Ingka Group, а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР