9-годишно момиченце изчезва безследно на път за училище в германския

...
9-годишно момиченце изчезва безследно на път за училище в германския
Коментари Харесай

Отвличане? Дъщерята на украинец изчезна безследно в Германия

9-годишно момиченце изчезва безследно на път за учебно заведение в немския град Дьобелн, провинция Саксония.

Малката Валерия я няма от понеделник. Цяла седмица дните за фамилията ѝ са изпълнени с търсене, боязън, неустановеност. Бащата на момичето е от Украйна. Той насочва персонално видео обръщение посредством немското издание " Билд ".

32-годишният Роман Г. е останал да се бие против войските на съветския президент Владимир Путин в родината си.

Когато щерка му изчезва, армията взема решение да го освободи. Разрешено му е да пътува до Германия и мъжът е в очакване документите му да станат подготвени.

Той желае да дойде в Германия допустимо най-бързо.

„ Билд “ се свърза с Роман Г. по телефона в събота сутринта. Той се намира в Днепропетровска област, покрай оживения град Харков в Източна Украйна. Мъжът твърдо има вяра, че детето му е отвлечено и изпраща трагично обръщение към похитителите.

„ Казвам се Роман и съм татко на Валерия - момичето, което изчезна в Германия на 3 юни 2024 година Вече е шестият ден от издирването ѝ и към момента не е ясно къде е щерка ми. Бих желал да благодаря на всички, които оказват помощ за намирането на Валерия “, споделя Роман.

„ Докато защитавах спокойния сън на украинските деца на фронта, личната ми щерка изчезна безследно. Обръщам се към тези, които са забъркани в нейното изгубване - намерете смелостта в себе си да върнете нашето обичано дете - на нас родителите. Наистина се надявам скоро да мога да държа щерка си на ръце “, декларира още той.

Роман е провел последния си телефонен диалог с двете си дъщери в неделя – ден преди изгубването на Валерия. По-малкото му дете Виктория е на 3 години.

По време на диалога 9-годишното момиче е изразило насладата си от положителните си оценки в учебно заведение. Говорило е с татко си и за лятната почивка и че желае да се видят още веднъж в Украйна.

Ден по-късно някогашната брачна половинка на Роман – Надя, му оповестява, че по-голямата му щерка е изчезнала безследно.

„ Много ми е мъчно да провеждам мислите си, усещам се безпомощен “, споделя Роман Г.

Двойката се дами през 2015 година, когато Валерия към този момент е родена. Второто дете се ражда през 2021 година Година по-късно майката бяга от войната в Германия с двете девойки. Бракът на родителите се разпада по време на войната.

„ Разстоянието, войната - всичко това натоварваше брака ни. С Надя се съгласихме, че това не би трябвало да повлиява на децата ни. Винаги сме се опитвали да им дадем всичко. Разведохме се през 2023 г ", споделя Роман.

Той се причислява към армията, тъй като „ вижда страданието на хората и децата “ и не желае да стои безразличен, написа БТВ.

„ Исках да оказа помощ. Но до момента в който рискувах живота си тук и защитавах страната си, не можах да защитя детето си. Чувствам се толкоз безпомощен “, споделя украинецът.

Отчаяният татко самичък се е свързал с немската полиция: „ На 5 юни имах контакт благодарение на преводач. Отговорих на всичките им въпроси. ”

Полицията също не изключва опцията момичето да е отвлечено. Разследванията не престават във всички направления. Разследващите даже са разпитали познати на фамилията в чужбина. Полицията в Дьобелн е разделила града на браншове, претърсва парцели и беседва с жителите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР