* Военни курсанти от родния Питер измамиха президента с корейски

...
* Военни курсанти от родния Питер измамиха президента с корейски
Коментари Харесай

Путин остана без Великден

* Военни курсанти от родния Питер излъгаха президента с корейски робот   * Спорната победа на дъщерята на Алсу срутва рейтинга му вкъщи, до момента в който печели аплодисменти на открито  
За един от най-вярващите хора на планетата - Владимир Путин, буйната седмица още не е завършила. И въпреки предходната събота, в среднощ, президентът на Русия да посрещна Възкресение в препълнения храм „ Христос Спасител ” един до друг с патриарх Кирил, времето за неприятни изненади, изменничества и измами въобще не е изтекло. А Голготата занапред ще се изкачва. Макар да победи след срещата със севернокорейския водач Ким Чен Ун, успеха на Путин във външната политика горчи поради провалите, които понася на родна земя. И то от най-милото му - съветските деца. Талантите, които са огромната му горделивост и първият му приоритет. Но единствено за седмица се трансфораха в огромното отчаяние.       

Всичко стартира с едни роботи,  които възпитаниците на военното учебно заведение в Санкт Петербург измайсторили. Заради гения на суворовците, Путин трансформирал програмата си и отишъл в родния си град. Там един от курсантите предиздвикал робот да залегне, по-късно да застане спокойно, да направи челна стойка и да пълзи като шпионин пред смаяния взор на Путин. 

" Благодаря ви, момчета, вие в действителност сте същински юнаци! ", възкликнал пред тях президентът, а похвалата му прозвуча като първа вест в значителни тв репортажи. Докато обаче съветският президент, изпълнен с трогване, преговарял ден по-късно със севернокорейския водач във Владивосток, една вест го заляла като леден душ. Оказало се, че президентът се възхищава не на гения на съветските младежи, а на южнокорейските. Роботите били  разработени и създадени от технолозите в Robotis Biolid. И всеки можел да си купи от интернет по един от тях единствено за 1000 $. Как се е почувствал Путин, елементарно може да се отгатне. Но злите езици настояват, че унижението му е било двойно, тъй като информацията пристигнала не от свои, а от екипа на Ким.  

Нещастието обаче в никакъв случай не идва единствено. А новината за подправените роботи се изпари бързо дружно с ректора на образователното заведение, тъй като дни по-късно публичните пристрастености в Русия рисково се нажежиха от различен фалшив - този път, обвързван е едно от най-рейтинговите излъчвания на Първи канал. Шестото издание на " Детския глас на Русия " е измежду най-щедро финансираните продукции в държавната телевизия.

Смята се за най-престижния конкурс за надарени деца, а в журито всяка година влизат любимци от съветската сцена като Баста, Билан, Пелагея, Меладзе.
Едва ли някой е допускал, че предаването за бъдещите звезди на Русия ще бъде торпилирано от фамилията на една от най-хитовите през последните 20 години певици – Алсу. Но е реалност. Победата на по-малката й щерка – Михаела, отприщи национално неодобрение поради подозрителен избор, накара малкия екран да стартира повторна инспекция на гласуването, провокира интервенция на Интерпол поради задгранични СМС компании и е на път да заличи дългогодишните старания на Путин да наложи електронно гласоподаване. 
Днес никой в Русия към този момент не има вяра, че успеха на Михаела е същинска. А още по-лошото е, че всички към този момент са уверени, че няма еднакъв късмет в огромното съревнование. 

Побеждават парите, а не гения.

Дори Путин да закрие предаването, това няма да изтрие подозренията. Защото от самото начало любимецът на публиката беше различен – едно 10-годишно момче от Казахстан, което с съображение назовават правоприемник на великия Бочели. Ержан Максим покори сърцата на стотици милиони руснаци на финала с осъществяването си - All Вy Мyself, и докара до гняв цялата зала откакто стана ясно, че остава втори с внушителна разлика зад Михаела. Дъщерята на Алсу получи премията, обляна в сълзи от благополучие, само че малко по-късно напусна сцената, освиркана от публиката.  
Едва ли скоро ще се разбере тъкмо каква е същинската цена на трофея. Но занапред е ясно -  той ще коства кариерата на дребната Михаела. И ще постави завършек на приказния живот на майка й. Принцесата на Русия, както я назоваха до неотдавна, има в действителност забележителна орис.

Това е любимата щерка на вездесъщия Ралиф Сафин, който по времето на Борис Елцин бе измежду най-първите хора в Москва. Той е измежду създателите, а след това и първи вицепрезидент на Лукойл. Сафин дава кураж на щерка си да застане през микрофона още на 15 година Първият й албум " Зимен сън ", излиза единствено година по-късно и за 6 месеца чупи всички върхове с продадени повече от 700 000 копия. Следващата година тя получава още по-голям подарък - освен отива на Евровизия, само че печели второ място. Нещо, което не е постигала даже Алла Пугачова. Примата в никакъв случай не е долюбвала бързоизгряващата звезда. Може би по тази причина нейният брачен партньор – Максим Галкин, през днешния ден е измежду най-яростните съперници на Михаела. А спомагателен мотив за експанзията му е обстоятелството, че също води седмично детско предаване в конкурентна телевизия.   
След славата от Евровизия и турнето в стотици страни, Алсу продължава шеметната си кариера. 
Красавицата към този момент 20 година не е слизала от сцената, само че от дълго време смени целите в живота. Случи се през 2006-та година, когато срещна Ян Абрамов. Наследникът на един от най-известните банкери от " Местен заем ", е роден в Баку, само че завърша в Америка и оглавява личната си компания " Нови оръжейни технологии ", известна с патента на револверите " Оса ". Любовният разказ сред наследниците на милионерите стартира откакто Ян кани Алсу в московски ресторант, сяда зад белия роял и изпява една от обичаните й песни.

Малко по-късно целият хайлайф се събира на царската им сватба за 3,5 млн. $ . Едните родители подаряват на младото семейство " Бентли ", а другите - по 20% от банковите акции в " Местен заем ". Венчава ги кметът на Москва Юрий Лужков, а сватбеното им странствуване е на остров Фиджи. Две години по-късно в Америка се ражда първата им щерка Сафина, през 2008 – Михаела. През 2016 година те се снабдяват и със наследник, кръстен на свекъра и роден в най-скъпата частна клиника в Тел Авив.  
Звездното семейство в никакъв случай не е било придружено от кавги, макар че облаците към семейството на Алсу от дълго време са се сгъстили. Още през 2016 година банка " Зенит " подава в арбитражния съд на Москва иск за оповестяване на фалит на компанията на някогашния към този момент сенатор от Република Алтай Ралиф Сафин. Става дума за фамилната компания   " Марр капитал ", която се занимава с търговия на нефтопродукти и недвижимо имущество. Искът е изненада, тъй като единствено 5 години по-рано, през 2011 година, Сафин попада в класацията на Форбс за 200-те най-богати руснаци, заемайки 192-ро място с персонално благосъстояние от $500 млн. 
Каквито и даже фиктивни проблеми с парите да е имала семейството на Алсу, през днешния ден кахърите им са доста по-големи. Защото става дума освен за репутацията им. Но и за освен това. Случаят " Михаела " слага съветския президент в деликатна обстановка. Морална, а не материална. Разбива на пух и прахуляк неговото кредо от последната му акция: Всичко вършим за младите, тъй като: 

Днес – деца, на следващия ден – водачи

И го вкарва в пояснителен режим за какво по този начин яростно подлага на критика брюкселския хайлайф, в случай, че московският се оказва не по-малко безнравствен. 
Путин е пред рискова алтернатива - дали да хвърли виновността отново върху хибридната война с украински привкус или да разчисти преялите с власт и пари тв продуценти и музикални милионери. Които някои критици към този момент ги нарекоха " новите търговци в храма ", а други ги съпоставиха със актуалния Распутин. От решението му зависи дали ще получи " милиони червени рози " като аплодисменти от родната аудитория или цветята са за единствено тези, които извършват шлагера. И които в последно време от ден на ден завладяват кремълските зали от концертите на детските гении.                   
     

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР