Европейският парламент ще обяви първата прогноза за разпределението на мандатите

...
Европейският парламент ще обяви първата прогноза за разпределението на мандатите
Коментари Харесай

Първата прогноза за разпределението на мандадите в ЕП се очаква малко след полунощ

Европейският парламент ще разгласи първата прогноза за разпределението на мандатите след днешните избори преди среднощ българско време.

Това оповестиха представители на институцията.

Те означиха, че първата прогноза за България се чака малко след среднощ. Говорителите разясниха, че първата сесия на новоизбраните евродепутати ще стартира на 16 юли в Страсбург.

На първото си съвещание за новата сесия евродепутатите ще изберат своя ръководител и неговите заместници. Възможно е още в идващите дни те да гласоподават за назначение на новия ръководител на Европейската комисия.

Ако е належащо, изборът на началник на Европейска комисия ще бъде отсрочен за средата на септември. Наесен ще бъде гласуван цялостният състав на новата Европейска комисия, допълниха представителите.

Те прецизираха, че парламентарни групи може да се оформят когато и да е от работата на Екологичен потенциал. До 10 юли се чака първичният състав на групите и техните имена да бъдат обявени на парламентарната администрация. За да бъде формирана политическа група в Екологичен потенциал, са нужни най-малко 23-ма евродепутати от най-малко седем страни от Европейски Съюз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР