Не Google, а Meta може да се окаже следващият голям

...
Не Google, а Meta може да се окаже следващият голям
Коментари Харесай

Apple и Meta са пред мегасделка за AI

Не Гугъл, а Meta може да се окаже идващият огромен състезател в AI сферата с достъп до новата платформа за изкуствен интелект Apple Intelligence. Компанията на Марк Зукърбърг и производителите на iPhone договарят за огромната договорка, написа WSJ, като цитира свои източници.

В момента Apple Intelligence употребява лични технологии на Apple, само че също по този начин има и интеграция с ChatGPT на OpenAI.
 Как изкуственият разсъдък ще промени устройствата на Apple
Как изкуственият разсъдък ще промени устройствата на Apple

Най-накрая Siri ще стане същински виртуален помощник, само че това е единствено началото

Компанията даде ясно да се разбере, че платформата ѝ не е затворена и за други участници, като през последните месеци имаше голям брой спекулации за диалози с Гугъл за нейният модел Gemini да се употребява от потребителите на най-новите iPhone, iPad и Mac устройства.

Както отбелязва Quartz новото развиване на сюжета е по-скоро изненадващо. Meta стана мултимилиардна компания благодарение на таргетираната реклама, основана на събирането на данни от потребителите. В същото време, Apple, които печелят от високата цена на продуктите си, оповестиха през 2021 година, че ще понижат доста опциите външни платформи да събират информация от нейни устройства.
 Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове
Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове

От компанията са провели диалози с евентуални сътрудници като Гугъл и OpenAI за даване на услуги за генеративен изкуствен интелект

Това коства на Meta 10 милиарда $ по-малки доходи през 2022 година В отговор Зукърбърг и компания на собствен ред започнаха да работят с рекламодатели за заобикаляне на спомагателните такси, които Apple постанова, припомня WSJ.

Очевидно упованията за големи доходи от всеобщото нахлуване на генеративния изкуствен интелект са в положение да сдобрят и най-скараните софтуерни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР