Военната помощ за Украйна скара парламентарните групи на Възраждане и

...
Военната помощ за Украйна скара парламентарните групи на Възраждане и
Коментари Харесай

СПОР: БСП и Възраждане се скараха за военната помощ за Украйна

Военната помощ за Украйна скара парламентарните групи на " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

Костадин Костадинов прикани Българска социалистическа партия да поддържа настояването на " Възраждане " до Конституционния съд за анулация на решението на Народното събрание, макар че то към този момент е обнародвано от президента Румен Радев в Държавен вестник.

Според Костадинов България е дала близо 700 млн. лв. на Украйна под формата на оръжие и помощи за бежанци. Костадинов прикани Българска социалистическа партия:

" Ако те не дойдат...просто лъжат. Извинявайте, аз запитвам, къде е настояването на Българска социалистическа партия. Защо няма искане на Българска социалистическа партия. Ето го настояването на Възраждане. Пак дублирам - от 10 ноември, а днеска сме 23 декември. На 10 ноември, ще го кажа, за следващ път Българска социалистическа партия отхвърлиха тогава да се сезира Конституционен съд за решението на Народното събрание във връзка с оръжията, т.е. те тогава мислеха, че би трябвало да се дават оръжия за Украйна. Сега надлежно са трансформирали мнението си. Радвам се за това, че са го трансформирали, почват да мислят като нас. И ние им даваме опцията да дойдат и да се подпишат ".

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска от президента Румен Радев да изясни решението си да издаде декрет за оръжието. Нинова разгласи, че още през днешния ден ще сезират омбудсмана и Конституционния съд:

" Обръщаме се към президента Радев - дължите пояснение на обществото по вашите думи. Защо поехте риска да въвлечете България във войната. Г-н президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и които в две акции ви издигат и поставят всички старания да бъдете определени. Вие за президент, Илияна Йотова за вицепрезидент. Ние до дъно ще се борим срещу даването на оръжие на Украйна, тъй като считаме, че това въвлича България във войната ", сподели Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР