Водосветът пред паметника на Незнайния воин в София се отслужва

...
Водосветът пред паметника на Незнайния воин в София се отслужва
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тържествен водосвет на бойните знамена

Водосветът пред паметника на Незнайния боец в София се отслужва от Белоградчишкия свещеник Поликарп

С водосвет на бойните флагове и знамената светини, отдаване на почести в символ на благодарност към паметта на починалите за свободата и независимостта на България и с демонстрации на качества от Сухопътните войски, Военновъздушните (ВВС) и Военноморските сили (ВМС), и Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО), се отбелязва Денят на храбростта и празник на Българската войска – 6 май.

За трета поредна година няма да има боен церемониал за празника.

Водосветът на бойните флагове и знамената светини пред паметника на Незнайния боец в София се отслужва от Белоградчишкия свещеник Поликарп. В тържествения обред вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, знаменен блок със знамената светини и представителни блокове на Националната гвардейска част, осведоми Българска телеграфна агенция.



БГНЕС

След водосвета президентът и висш главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на починалите за свободата и независимостта на България с поднасяне на венци пред паметника. При осъществяването на националния химн ще бъдат създадени 20 артилерийски салюта. Военнослужещите от представителните гвардейски елементи ще преминат в церемониален марш.

На тържествената гала участват и министър-председателят Кирил Петков, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и политици, публични лица, поданици и посетители на град София.



БГНЕС

В 12:00 часа пред президентството ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР