Водните мечки или тардиградите, както са официално известни, са малки

...
Водните мечки или тардиградите, както са официално известни, са малки
Коментари Харесай

Накрая разбрахме защо тардиградите са неунищожими

Водните мечки или тардиградите, както са публично известни, са дребни и извънредно здрави аномалии, които са на процедура неунищожими. Те оцеляват при цялостна липса на вода, при рискови температури и могат да оцелеят даже в студения вакуум на космоса.

Екип от учени в Япония е изследвал техния геном и най-сетне имаме изясненост по въпроса, по какъв начин те са станали толкоз “здрави. ” Оказва се, че тардиградите са развили разнообразни потребни “инструменти, ” които са им разрешат да заобикалят гибелта още веднъж и още веднъж, в това число и специфичен протеин, който служи като радиационен щит на тяхната ДНК! Сред аномалиите, които те са намерили в генома на това дребно творение е и протеина, наименуван Dsup, който подтиска радиационните увреждания.

А което е даже още по-интересно, учените са посочили, че когато се вложи в човешки кафези, този блокиращ радиацията протеин също понижава провалите върху човешката ДНК от рентгенови лъчи с 40%.

Екипът е провел проучванията върху специфичен тип тардигради, Ramazzottius varieornatus, за които се счита, че са най-издръжливите от типа.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР