Водим разговори с Европол“ за подпомагане на нашето разследване. Такива

...
Водим разговори с Европол“ за подпомагане на нашето разследване. Такива
Коментари Харесай

Борислав Сарафов за взрива до кортежа на Гешев: Водим разговори с Европол и партньорски служби

" Водим диалози с " Европол “ за подкрепяне на нашето следствие. Такива диалози водим и с други европейски и освен европейски партньорски служби, с които можем да работим дружно по определяне на гърмежа, мощ на детонацията, генезис на взривното вещество. “ Това сподели за Българска телеграфна агенция заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов във връзка следствието на взрива, който избухна на 1 май до автомобила на основния прокурор Иван Гешев, до момента в който кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в региона на село Ковачевци.

" Европол “ поддържа следствия, стартирани от страни членки. Служителите на организацията в никакъв случай не арестуват жители, нито стартират следствия, се показва в формалната страница на службата. " Анализът е централен детайл от нашата активност. Нашите анализатори на престъпността са измежду най-добре подготвените в Европа. Те подкрепят ежедневно следствия на правоприлагащите органи на страните членки посредством най-съвременни принадлежности “, се споделя в формалния уебсайт на " Европол “.

При случая, който се случи на 1 май с кортежа на основния прокурор Иван Гешев, няма потърпевши. Прокуратурата стартира следствие за закононарушение по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм. 

Българска телеграфна агенция напомня, че през вчерашния ден заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров съобщи, че се работи по безспорни всички версии - кои са физическите причинители и кои са лицата, възможни медиатори, поръчители, помагачи, които вероятно са дали някаква информация за маршрута и придвижването на основния прокурор и така нататък

Той добави, че все още Министерство на вътрешните работи не е предало информация за лице, за което има подозрения за съпричастност към случая. Тодоров също по този начин разяснява, че все още няма нито една подготвена експертиза, както и че процесът на следствие ще е дълъг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР