Водещият японски производител на автомобили Toyota Motor разработва нов водороден

...
Водещият японски производител на автомобили Toyota Motor разработва нов водороден
Коментари Харесай

Toyota Motor разработва нов водороден двигател

Водещият японски производител на коли Toyota Motor създава нов водороден мотор като част от концепцията си за понижаване на излъчванията на парникови газове. Това се споделя в прессъобщение на корпорацията, публикувано през днешния ден.

Новият турбо мотор ще бъде трицилиндров с размер 1,6 литра. Той ще работи посредством изгаряне на водород и потребление на модифицирани системи за впръскване и подаване на гориво. Такъв мотор по принцип е сходен на бензинов мотор. Въпреки това, като се изключи незначителния разход на моторно масло, той няма да отделя никакви излъчвания. Освен това процесът на изгаряне на водород е по-бърз, в сравнение с при положение на бензинов мотор, което има позитивен резултат върху динамичността на автомобила.

Toyota чака да тества развиването си през май по време на един от стадиите на локалната спортна поредност на пистата в префектура Шизуока, предава. 

Компанията към този момент има опит в построяването на водородни мотори. През 2014 година компанията показа първия в света сериен автомобил на този тип гориво, Mirai. Там обаче е конфигуриран електрически мотор, който получава силата, нужна за задвижване на машината заради химическата реакция на водород и О2. В този случай единствено водата е непряк артикул. Въпреки неотдавна пуснатото второ потомство, Mirai не се търси доста в Япония заради високата си цена и неналичието на развита мрежа от станции за зареждане с водород.

Японското държавно управление в края на предходната година утвърди нов проект за понижаване на излъчванията на парникови газове, който, наред с други неща, си слага за цел да приключи производството на всички бензинови и дизелови транспортни средства доникъде на 20-те години. Документът визира общо 14 промишлености, като да вземем за пример жилищните разпореждания, развиването на водородната сила и други Според японското държавно управление признатата тактика за развиване в последна сметка би трябвало да подтиква стопанската система на страната и да сътвори стопански резултат от съвсем 900 милиарда $ до 2030 година и над 1,8 трилиона през идващите 20 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР