Водещият ни тенисист Григор Димитров завършва годината на 20-о място

...
Водещият ни тенисист Григор Димитров завършва годината на 20-о място
Коментари Харесай

Григор Димитров завърши сезона под №20

Водещият ни тенисист Григор Димитров приключва годината на 20-о място в международната класация. Това стана ясно през днешния ден от оповестената ранглиста. Това значи, че Гришо ще посрещне и 2020 година на същата позицзия. За пети път в кариерата си и четвърти следващ 28-годишният хасковлия приключва сезона в топ 20 на АТР.

Втора ракета на България за първи път е Александър Лазаров. 22-годишният национал за Купа „ Дейвис “ и ATP Cup е №503 и изпревари Димитър Кузманов, който загуби 98 места и е на 515-ата позиция. Следващата седмица към актива на пловдивчанина ще се прибавят точките от извоюваната през вчерашния ден купа в Анталия и той ще измести Лазаров.

Другите участници в тима на България за АТР Cup Александър Донски е №589, а Адриан Андреев е №682.

На върха Рафаел Надал ще посрещне Нова година като лидер в ранглистата. Втори и трети са Новак Джокович и Роджър Федерер. Финалистът от заключителния шампионат на най-хубавите Доминик Тийм измести Даниил Медведев и е на четвъртото място. Шампионът в Лондон Стефанос Циципас резервира шестата си позиция.

При дамите полуфиналистката от Тайван Виктория Томова прескочи 15 места в класацията на WTA и към този момент е на 145-ото място. Изабелла Шиникова е 163-а, а Елица Костова е №200. Ашли Барти е първа в ранглистата, следвана от Каролина Плишкова и Наоми Осака.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР