Водещият френски автомобилен производител Пежо-Ситроен (PSA) обяви в понеделник вечерта,

...
Водещият френски автомобилен производител Пежо-Ситроен (PSA) обяви в понеделник вечерта,
Коментари Харесай

Френският гигант Пежо-Ситроен се изтегля от Иран в резултат на подновените санкции на САЩ спрямо Техеран



Водещият френски авто производител " Пежо-Ситроен " (PSA) разгласи в понеделник вечерта, че ще се отдръпна от две взаимни (джоинвенчър) предприятия за продажби на коли в Иран, с цел да избегне риска от налагането на стопански наказания от страна на Съединени американски щати, откакто преди време Вашингтон се изтегли от основната интернационална нуклеарна договорка с Техеран, оповестява организация Франс прес.

" Компанията ни стартира да прекратява дейностите си в взаимните предприятия, с цел да се съобразим с американското законодателство до 6-и август 2018-а година ", се показва в публично изказване на производителят на коли от марките " Пежо " и " Ситроен ".

Това е втората огромна френска компания, предприемаща сходни дейности, откакто преди време енергийният колос " Тотал ", който се надяваше да започва огромен план за природен газ в Иран, също разгласи, че се отдръпва, защото възможностите да бъде изключен от американските наказания наподобяват " доста илюзорни ".

Трябва да се има поради, че европейските публични управляващи дадоха обещание да се опитат да защитят фирмите, работещи в Иран, от възможното налагане на наказания от страна на Съединени американски щати, които би трябвало да влязат в действие до ноември тази година.

Американският президент Доналд Тръмп обаче демонстрация доста слаба податливост да пощади от стопански наказания фирмите от Европейски Съюз. Това принуди редица водещи европейски компании да вземат решение дали да не престават да работят в Иран, или да бъдат изложени на риск от налагането на съществено санкции върху техния бизнес в Съединени американски щати.

Важно е да се означи, че през предходната година компанията PSA продаде близо 445 хиляди автомобила в Иран, което направи Техеран един от най-големите ѝ пазари отвън Франция. Въпреки че автомобилната компания отсъства от американския пазар от 1991-а година насам, през януари от " Пежо-Ситроен " обявиха, че се надява да пуснат услугата, известна като " шерване на коли ", в един или два американски града.

Френският авто колос, който има и марките Opel и Vauxhall, също по този начин означи, че продажбите в Иран към момента съставляват по-малко от един % от общите продажби и предвид на това излизането от страната няма да докара до промени във неговото финансово положение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР