Водата е едно от условията за наличието на живот. Тя

...
Водата е едно от условията за наличието на живот. Тя
Коментари Харесай

Топлите напитки са задължителни за жегите

Водата е едно от изискванията за съществуването на живот. Тя обезпечава превоза на разнообразни субстанции в човешкото тяло, както и изхвърлянето на редица токсични крайни артикули на обмяната.

Във всеки организъм тя играе ролята на среда за осъществяване на химични реакции, на разтворител и на химичен реагент. Водата е натурален терморегулатор, както и главен фактор за поддържане на избрани размери и налягане.

През летните жеги човек губи доста повече вода през кожата, посредством потенето. Балансът би трябвало да се следи. Всяка загуба на вода от организма би трябвало да се компенсира. Освен това, сходна загуба на течности от организма изисква и надлежно компенсиране на водно-солевия баланс.

Специалистите поучават всеки човек да приема по най-малко 1.5 литра вода дневно. През доста горещите дни и изключително, в случай че сме изложени на слънце, приемът може да стигне и до 2.5 л вода дневно. За да се поддържа салдото, е добре колкото повече се поти човек, толкоз повече вода да приема.

Във всеки случай, приемът на вода и течности е самостоятелен. При страдащите от някои болести количествата биха били други. Прекомерният банкет на вода може да увеличи кръвното налягане. Обемът на кръвообращението се усилва и сърцето работи при затруднени условия.

 чай

При процесът на потене, с изключение на вода, от тялото се отделя и натрий. Ако не се компенсира, това може да докара до избрани нарушавания във във водно-солевия баланс на организма.

Един от разновидностите за справяне с казуса, е приемът на подсолен доматен сок. Той е изключително целесъобразен при хора с наднормено тегло, при които изпотяването е щедро.

Един от универсалните способи за справяне с жегата и поддържане на салдото, е приемът на топли питиета. Добре е те да са с температура към 40 С. Препоръчителна напитка през летните жеги е чаят, който не е парещ, само че никога не е и леден.

Подобни питиета уравновесяват температурата на тялото и околната среда. Освен това имат способността да понижават загубата на течности от организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР