Водачите на ПП, момчетата от Харвард, са хора, които се

...
Водачите на ПП, момчетата от Харвард, са хора, които се
Коментари Харесай

Андролова: Българите почувстваха осезаемо политиката на ПП – и вълкът гладен, и агнето изядено!

Водачите на Политическа партия, момчетата от Харвард, са хора, които се движат сполучливо в живота с помощта на законите на маркетинга. Един от фундаменталните закони на маркетинга е, че не става дума за конкуренция сред продуктите на пазара. А става дума за манипулиране на усещанията. Истина и усещане на истината са две разнообразни неща.

Идват избори и Кирил Петков още веднъж стартира с фразите от сорта: „ Справихме се с корупцията, по тази причина паднахме. Сега би трябвало да обединим всички положителни сили “. Тоест политическото фентъзи продължава, а порастването не се е състояло. Управляваха ни хора, които употребяват изразните средства и фентъзи страсти от света на Хари Потър – вие сте неприятните, ние сме мъдростта и светлината.

Статията в Die Welt е очевидно пожелана от самите Асен и Кирил и е прекомерно смешно натруфена в очите на всички, които преживяхме политическия интервал, разказан пред непознатата медия. Народът добре знае, че България изнасяше муниции и оръжия за Украйна през медиатори. По тази тематика Корнелия Нинова беше неведнъж атакувана. Каримански даже разгласи в ефирен ефир, че всички от кабинета „ Петков “ са имали съглашение за износа на оръжие, само че са обсъждали, че би трябвало да опаковат обстановката „ маркетингово “ за пред народа. Американски медии разгласиха публикации, в които се показваше безпокойствие, че може би служебните кабинети на Радев ще спрат тази процедура след рухването на кабинета „ Петков “. Притеснението им очевидно е било безпричинно.

Ако има нещо ново в публикацията на Die Welt, то е, че Кирил и Асен са показани като спасителите на Украйна, като борци с прокремълските политици в България и като хора, обезпечили въобще трасе към Украйна. Публикацията идва като противотежест на грубите кавги с Gemcorp и Nexo, след обвиняванията за съветски следи, както и след обстоятелствата, че газът, доставен от медиатори и разгласен за „ неруски “, се оказа просто по-скъп съветски газ. Видимо публикацията има за цел да изпере и подсуши имиджа на Кирил и Асен пред американския фактор.

Но тук казусът не е толкоз в стартирането на пиарска публикация. Става дума за безцеремонната приложимост на изкривявания, лъжи и хиперболи в хода на пиарските еквилибристики на Асен и Кирил. Двамата работят като търговци при персонални продажби. Те смятат, че всеки един проблем в страната може да се реши посредством вербално замотаване, посредством накичване на обстоятелствата. Кирил и Асен са уверени, че мегаломанските изказвания могат да основават публично въздействие. Всъщност обидно подценяват интелигентността на българина. Българинът се доверява бързо, не тъй като е доверчив, а тъй като обича протестния избор. Той доста обича да санкционира тези, на които най-вече се е възхищавал.

Статията в Die Welt е един мощно пресилен роман за смисъла на Асен и Кирил. Но по-важното е друго. Западът дава оръжие на Украйна, само че малко приказва. Повече дава, по-малко приказва. Особено се пазят европейските страни. Все отново Русия няма да си смени географското състояние. Да се хвалиш по време на война, че ти си имал решаващо значение в непознатия боен спор, демонстрира държавничество от детска брошура.

Трябва да си политически неопитен, с цел да подминеш и обстоятелството, че три четвърти от българските гласоподаватели не утвърждават изпращането на оръжие за Украйна. А още по-неприемливо за българина е не толкоз, че ще дадем оръжие. Колкото това да скачаме най-първи от всички. Не Франция, която е нуклеарна мощ. Не Германия, която има десетки американски бази на територията си. Не Турция, която е втората по величина войска в НАТО. Не Италия, която няма проблем да изпрати Противовъздушна отбрана, лично произвеждане. Странно е най-бедната страна в Европа, най-зле въоръжената, най-близо стоящата до Русия да се държи толкоз несъответно на опциите си.

Кирил и Асен са показани като герои, по тази причина че са скрили решенията си от българските жители. Разбирате ли каква прослава на демокрацията в стила на Еразъм е това?! И в случай че приемем, че всичко това е правилно, и Кирил и Асен са обезпечили скрито такава решаваща помощ за Украйна напълно първоначално, за какво Дмитро Кулеба се наложи да пристигна в София и да търси помощ от българското държавно управление? Асен и Кирил някаква нарочна подправена роля ли му бяха дали?! Държавата беше отвлечена от самовлюбени фантазьори.

Ще изтъквам една констатация от публикацията: „ Кабинетът на Петков съумява за часове да откри полутечен газ от Съединени американски щати, а в идващите седмици свързва страната с Гърция и договаря газ от Азербайджан “. Първо, никакъв газ не е открит от Съединени американски щати, а единствено инцидентни танкери с LNG, за който се кълняха, че ще е четири пъти по-евтин, а се оказа по-скъп. Второ, Кирил контракти 2/3 от азерския газ по настоящи цени на газовите тържища в Европа, които нямат нищо общо с цените по истинския ни контракт. Така за интервала до въвеждането на интерконектора купувахме газ на усреднена цена, която беше 4 пъти по-висока от истинската цена по контракта ни с азербайджанската компания. Къде тук е великата победа? Щото за стопанската система ни несъмнено е загуба. Апропо, и с този газ е цялостно хранилището в Чирен и никой не смее да тегли от там количества както са по проект, че цената на газа ще скочи фрапантно.

Тоест за тези шест-седем месеца ръководство на кабинета „ Петков “ българските жители почувстваха доста осезаемо политиката на Политическа партия: и вълкът гладен, и агнето изядено! Вече ни омръзна Политическа партия по този начин да маскират истината, че тя да наподобява таман противоположното на развалената от тях реалност.

Калина Андролова, БНР
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР