Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) ще

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) ще
Коментари Харесай

Джокович ще играе във Виена с уайлд кард

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович (Сърбия) ще играе с " уайлд кард " на започващия на 26 октомври мощния шампионат във Виена с награден фонд 1,55 милиона евро.

Джокович пропусна периода за записване в надпреварата на твърди кортове, само че одобри предоставената му от уредниците покана за присъединяване.

Сърбинът ще бъде един от седемте тенисисти от топ 10, които ще се включат, дружно с локалната звезда Доминик Тийм (номер 3 в класацията на АТП), гърка Стефанос Циципас (5), руснаците Даниил Медведев (6) и Андрей Рубльов (10), аржентинеца Диего Шварцман (8) и италианеца Матео Беретини (9).

В конкуренцията в австрийската столица ще играе и първата ракета на България Григор Димитров (19).
Джокович претърпя тежка загуба на финала на " Ролан Гарос " в неделя с 0:6, 2:6, 5:7 от испанеца Рафаел Надал и търси опция по-бързо да изтрие разочарованието.

Участието на белградчанина има и стратегически съображения. Той не е взел участие във Виена от 2007 година, когато завоюва купата. Заради това Джокович само може да прибави точки към актива си за международната класация, а при положително показване в австрийската столица той на процедура ще стане неосъществим за Надал на върха на класацията на АТП и ще приключи годината като номер 1 за рекорден шести път.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР