Внимание! Снимките и видеото по-долу не се препоръчват за хора

...
Внимание! Снимките и видеото по-долу не се препоръчват за хора
Коментари Харесай

5 снимки, които шокираха света

Внимание! Снимките и видеото по-долу не се предлагат за хора със слаби нерви!

5. Горящият Световен търговски център (фотограф Стийв Лъдлъм)

 11 септември

11 септември 2001 година е дата, която остави незаличими следи в съзнанието на всеки един от нас. Силата и въздействието на тази фотография, показваща избухналия в пламъци небостъргач, са в действителност огромни.

4. След цунамито (фотограф Арко Дата)

 Арко Дата

Една от най-представителните и удивителни фотоси, направена след цунамито в Индийския океан, е дело на фотографа на Ройтерс Арко Дата. Тя е направена в южноиндийския щат Тамил Наду и с нея създателят й печели международния конкурс Press Photo 2004.

„ След цунамито “ илюстрира жена, която безпомощно е протегнала ръце към собствен непосредствен, станал жертва на едно от най-опустошителните бедствия в историята.

3. Голямата индустриална покруса от Бопал (фотограф Пабло Вартоломей)

 нещастието от Бопал

На 3 декември 1984 година 40 тона пестициди изтичат от завода „ Юниън Карбайди “ в Бопал, Централна Индия, и предизвиква гибелта на близо 20 000 души.

През 2010 индийски съд най-сетне осъди някогашния изпълнителен шеф на американската химическа корпорация Уорън Андерсън на оптимално вероятната присъда за незаконна немарливост – 2 години затвор. Малко след нещастието обаче той отпътува за родината си и до през днешния ден индийските управляващи не съумяват да го есктрадират.

Снимката, която виждате, е на фотографа Пабло Бартоломей, който е съумял да документира ужаса от най-голямата промишлена злополука.

Заедно с различен известен индийски фотожурналист Рагу Рай двамата се натъкват на човек, който погребва дете. „ Това изражение бе толкоз раздвижено и толкоз мощно, с цел да ни опише цялата история на нещастието “, споделя Рагу Рай.

2. Операция „ Лъвско сърце “ (фотограф Деян Фицмориз)

 лъвско сърце

През 2005 година Деян Фицмориз справедливо печели влиятелната премия „ Пулицър “ с фотографското си есе „ Операция „ Лъвско сърце “. Това е историята на едно 9-годишно иракско момче, което е тежко ранено при детонация по време на войната в Близкия изток.

Момчето е пратен в болница в Оукланд, Калифорния, където десетки интервенции го лъкатушат сред живота и гибелта. Смелостта  и мощната му воля да не почине способстват за прякора му: Салек Халаф (Лъвско сърце).

1. Трагедията на Омайра Санчес (фотограф Франк Фурние)

 Омайра Санчес Франк Фурние е уловил трагичния облик на 13-годишната Омайра Санчез, заклещена измежду бетон, тиня и вода до шията. Изригването на вулкана Невадо дел Руис в Колумбия провокира солидно кално свлачище, вследствие на което градът бива унищожен, а починалите са към 25 000.

Местните управляващи не съумяват да я спасят в точния момент и след 3 дни на мъчителна борба момичето умира от хипотермия и гангрена.  Нейните страдания са излъчени онлайн по малкия екран и са споделени от милиони хора по целия свят. Мир на душата й…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР