Внезапните промени в климата влияят на кучетата, но от вас

...
Внезапните промени в климата влияят на кучетата, но от вас
Коментари Харесай

Влияят ли промените в климата на кучетата

Внезапните промени в климата въздействат на кучетата, само че от вас зависи да извършите прехода допустимо най-плавен. Ето няколко съвета!

Промените в климата въздействат както на нас по този начин и нашите домашни любимци. Циркадните ритми на кучето могат да бъдат повлияни от смяната във времето. Освен това при леден климат кучетата могат да получат хипотермия и да развият кожни инфекции, до момента в който при парещ климат може да настъпи топлинен удар.

В идната публикация ще откриете по какъв начин да помогнете на кучето си да се оправи с тези промени в околната среда, както и съществени понятия за личните му механизми за терморегулация.

Механизми на терморегулация при кучета

Ако живеете с куче, би трябвало да знаете, че този тип не е кадърен да се поти като другите животни. Следователно техните механизми за контролиране на телесната температура са разнообразни и по-малко ефикасни от колкото при хората.

Задъхване: Когато на кучето е доста топло, то постоянно ще се задъхва и езикът му виси от устата. По този метод то извежда топлината от тялото си.

Провеждане на температура: Нормално е кучето да търси студени повърхности – или да рови в земята – да лежи върху тях и по този метод да се изстудява. Този способ е вторичен, защото кучетата имат периферна съдова система, която не обменя топла кръв със студена.

Единствените елементи от тялото на кучето, които имат потни жлези, са подложките. Ето за какво нормално не се счита, че кучетата се потят като способ за контролиране на температурата си.

Влияят ли неочакваните промени в климата на кучетата?

По време на промяната на сезоните няколко физиологични процеса последователно се трансформират. Например, с настъпването на зимата метаболизмът се форсира, с цел да създава повече телесна топлота. Поведението също се трансформира посредством управление на равнището на интензивност и избрани държания за поощряване на вярната терморегулация.

Когато тази смяна настъпи ненадейно, кучето няма време да се приспособява към внезапната температурна разлика. Някой от резултатите, които могат да се следят са следните:

Температура и мокрота: В леден климат кучетата могат да получат хипотермия, в случай че са изложени на по-ниски температури от нормалното. От друга страна, в парещ и мокър климат те са податливи на топлинен удар, който може да бъде съдбовен.

Дневни часове: Пътуването до страна с друг цикъл светлина-тъмнина може да повлияе на циркадните ритми на кучето. Това основава разстройства в съня и апетита им.

Кожа и четина: В изсъхнал климат кожата става суха и се лющи, което може да докара до проблеми с раздразнение и сърбеж. От друга страна, във мокър климат е по-лесно за тях да развият гъбични или бактериални кожни инфекции, както се показва в тази обява от International Journal of Livestock Research.

Упражнение и интензивност: Куче, което би трябвало да се приспособява внезапно към доста парещ климат, ще понижи доста своята интензивност. В леден климат, в противен случай, те би трябвало да се движат повече, само че постоянно без да се излагат на ниски температури прекомерно дълго.

Настроение и държание: Някои кучета са склонни да демонстрират повече безпокойствие и тревога, когато са изправени пред промени в климата. Много друг климат, като мощни стихии или парещи слънчеви дни, ще повлияят на прочувствения живот на вашето куче, генерирайки нетипично държание.

Имайте поради, че имунната система на кучето също се сблъсква с нови патогени през този интервал, тъй че би трябвало да обръщате огромно внимание на всички признаци, които демонстрират здравословен проблем.

Съвети, които да оказват помощ на кучетата да се приспособяват към внезапните промени във измененията във времето

Въпреки че има доста проблеми, които заплашват здравето на вашето куче, когато изпитва промени в климата, има и доста ограничения, които можете да приложите, с цел да му помогнете през прехода. Ето няколко от тях, които са много значими:

Постепенно излагане: Ако смяната в климата е забележителна, можете последователно да излагате кучето си на тази смяна.

Грижете се за кожата и козината на вашия домакински любим: защото дерматитът, заразяването с паразити и качеството на козината зависят частично от климата, значимо е да осигурите на вашето куче помощ, с цел да го поддържате в положително положение. Обезпаразитявайте го по-често, в случай че е належащо, или използвайте характерни артикули за къпане.

Поведение: Въпреки че е обикновено да наблюдавате промени в държанието на кучетата, когато са изправени пред ново време, следете за обилни промени в техния вкус и равнище на интензивност. Трябва също да следите за други признаци, като да вземем за пример придобиването на проблематично държание при другарство.

И най-после, не забравяйте да посетите вашия ветеринарен доктор. Този експерт ще ви даде съответни препоръки за новия климат, в който ще живеете, както и ще ви посъветва по отношение на имунизациите и други процедури.

Инфо: https://myanimals.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР