Внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи,

...
Внесохме в тъмнината светлина с дела, а не с думи,
Коментари Харесай

Гешев: Внесохме светлина в тъмнината

" Внесохме в тъмнината светлина с каузи, а не с думи, както е заветът на Апостола ", това сподели в словото си при откриването на Националното заседание на прокуратурата основния прокурор Иван Гешев.

Той изреди триумфите на държавното обвиняване. " Сега ще ви кажа за какво сме мафия ", обърна се Гешев към събралите се прокурори. След това изреди, че са намалели кражбите и грабежите. " Правим всичко допустимо хората да живеят без боязън, че ще бъдат ограбени последните им спестявания, че ще бъдат изнасилени и убити ", продължи да изрежда Гешев.

След това стигна и до укриващия се в Дубай Васил Божков, който Гешев не загатна по име, а назова единствено " един от най-влиятелните " българи.

" Това е повода ние да сме лоши за неприятните. Което значи, че сме положителни за българското общество и тези, които ни заплащат заплатите. Означава, че си вършим добре работата ", сподели Гешев. Според него против прокуратурата има политически офанзиви и опити да бъде унищожена под прикритието на битка за народна власт.

Пътят към входа на резиденция " Бояна ", където от 11 ч би трябвало да стартира националното прокурорско заседание, свикано от основния обвинител Иван Гешев, е блокиран. Има съществено полицейско наличие, видя " Сега " на мястото. През полицейските КПП-та се позволяват упълномощените за събитието публицисти.

Главният прокурор посреща персонално всеки от участниците в съвещанието на входа на постройката.

Покани да участват на Националното заседание имат представители на парламентарно показаните партии, президентът, министър председателят и министрите, членовете на Висшия съдебен съвет и на инспектората към него. Поканени са и дипломатическите представителства на страните членки на Европейски Съюз, заяви прокуратурата. На съвещанието се появи правосъдният министър Данаил Кирилов.

В неделя с​​ъпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов прикани прокурорите и следователите от цялата страна да бойкотират Националното заседание на държавното обвиняване. Според него присъстващите на това съсловно заседание са " свикани от основния прокурор Иван Гешев като статисти за следващата негова пропагандна акция и опит за проява на мощ ". Обръщението на Иванов се връчва на идващите магистрати.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР