Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/

...
Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/
Коментари Харесай

„Възраждане” внесе предложение за незабавно прекратяване на споразумението със САЩ за използване на военни бази у нас

Внесохме проекторешение Народното събрание да разпореди на Министерския съвет /МС/ неотложно да предприеме дейности по преустановяване на съглашението сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата , подписано на 28 април 2006 година, с едногодишно предупреждение , както е съгласно контракта. Това заяви ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

Той уточни, че с проекторешението се задължава държавното управление до един месец от обявяване на решението да изготви и внесе в Народното събрание отчет за имуществените, трудови, отбранителни и други последствия от преустановяване на съглашението, доклад за собствеността в базите, осъществените разноски от страна на България и така нататък Костадинов посочи, че става въпрос за Учебен полигон " Ново село ", складови уреди в Айтос и военновъздушните бази " Безмер " и " Граф Игнатиево ".

За тези бази ние не сме получили една стотинка , означи Костадинов. Той уточни, че американците имат база в Куба, за която заплащат наем, въпреки и алегоричен. Тук и алегоричен наем няма, разяснява Костадинов. По думите му, тези бази не са натовски , а американски .

Той уточни, че следобяд има изключителното съвещание на Народното събрание за рецесията в връзките сред НАТО и Русия , в която Украйна е единствено един мотив, и ще желаят да схванат какво въоръжение има сега там, какъв брой са американските сили като личен състав, за какъв интервал от време, чака ли се да има още други.

Лидерът на " Възраждане " разяснява, че самият министър на защитата на Украйна през вчерашния ден е декларирал, че не чака нахлуване от страна на Русия . Няма да има ескалация, няма да има напрежение, няма да има спор, с изключение на дипломатически , който си е сред Русия и Съединени американски щати , и в този спор ние не трябва да позволяваме да бъдем превръщани в заложници , тъй като нашето мнение го няма, разяснява той.

В спора сред Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, тъй като имаме връзки с Русия, които са исторически и доста имаме какво да загубим, в случай че ги влошим, само че също по този начин имаме връзки с Украйна, която също ни е братска и близка страна , в която живеят няколко стотин хиляди българи, разяснява Костадинов. Според формалната статистика четвърт милион, на процедура над един милион, добави той.

НАТО не подсигурява националната ни сигурност , НАТО е опасност за националната ни сигурност , тъй като, откогато сме станали членове на НАТО, само и единствено сме влошавали личния си стратегически защитителен капацитет , счита той. Нито имаме нова техника, нито сме нараснали състава на армията си, в противен случай - продължихме да я редуцираме, само и единствено с претекста " нас ще пази НАТО ", добави Костадинов .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР