ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от

...
ВМРО призова бившия премиер Симеон Сакскобургготски да се откаже от
Коментари Харесай

ВМРО с призив към Царя: Стига вече претенции!

Вътрешна македонска революционна организация прикани някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски да се откаже от всевъзможни искания към България. Както БЛИЦ заяви, през вчерашния ден съдът отсъди, че дворецът " Врана " се присъжда на страната, само че Сакскобургготски и фамилията му би трябвало да получат 1 323 495 лева за ремонтите и реставрацията на парцела.

Воеводите приветстваха решението на съдиите против настояванията на някогашния министър председател.

" Призоваваме Симеон Сакскобургготски да прояви благородството, за което претендира, и да се откаже от по-нататъшни искания по отношение на България. Какъвто и да е изходът от сходни искания, те единствено ще затвърдят ниското доверие на българите към Сакскобургготски и неговото неотдавнашно присъединяване в българската политика ", оповестиха от Вътрешна македонска революционна организация в позиция до медиите.

" Още тогава Вътрешна македонска революционна организация се опълчи на тези хрумвания. Премиерът Борисов се вслуша в тази позиция на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация и се отхвърли от сходни действия. От оня миг насам към този момент във второ дело се удостоверява правотата на тази позиция на Вътрешна македонска революционна организация ", пишат още воеводите.

Те заявяват, че почитат историческата роля на монархическата институция в България.

" Въпреки многото съдбоносни неточности в новата история, царската институция е знак на българската самостоятелност във вековете ", признават от Вътрешна македонска революционна организация.

Воеводите обаче допълват, че в това време голямата част от въпросните парцели са част точно от институцията, а не са персонални парцели на царете.

" Това значи, че те принадлежат на страната България. Това споделя в този момент и българският съд. Освен това, подсещаме, че България през днешния ден е република и въпросът с парцелите не може да се натоварва с някакви исторически сантименти, нито пък Симеон Сакскобургготски следва да се пробва да се показва надали не като неоспорим цар ", пишат още от Вътрешна македонска революционна организация.

Те допълват и че Сакскобургготски още преди десетилетия е оставил българите с неверното усещане, че няма да има никакви искания към страната си.

" Сега обаче картината се оказва напълно друга. Затова Вътрешна македонска революционна организация още един път се обръща към него: Господин Сакскобургготски, призоваваме Ви да продължавате да намирате способи да бъдете потребен на България, както нееднократно сте го правили, а не да бъдете потребен единствено на себе си ", приключват те.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР