Вместо стандартния инсталационен файл на браузъра Chrome, интернет гигантът постави

...
Вместо стандартния инсталационен файл на браузъра Chrome, интернет гигантът постави
Коментари Харесай

Google по крайно оригинален начин добави браузъра Chrome във Windows Store

Вместо общоприетия инсталационен файл на браузъра Chrome, интернет колосът сложи в електронния магазин дребен файл-линк, който препраща потребителя към съответната страница за зареждането на браузъра на Гугъл. Линкът се отваря в браузъра по дифолт.
Ето по какъв начин по прекомерно автентичен метод интернет колосът се присмя на Windows Store и ясно даде да се разбере, че в близко бъдеще не има намерение да прибавя своя браузър в магазина на Microsoft.

Методът е доста автентичен, тъй като е обвързван с рестриктивните мерки на операционната система Windows 10 S, в която всички без изключение приложения би трябвало да са от Windows Store и стратегиите за за обзор на уеб-страници, би трябвало да са основани на HTML и JavaScript енджини, предоставяни от Windows 10. А браузърът Chrome употребява личния енджин Blink. Тоест, Гугъл би трябвало да направи специфична версия на браузъра Chrome, с цел да могат потребителите с орязаната Windows 10 с приставката S да я употребяват.

Да не забравяме, че Windows 10 S работи единствено с приложенията от съответния раздел на магазина. Но както сподели историята с Windows Phone, надали Гугъл ще си направи труда за нова версия на своя браузър.

Така че интернет колосът умерено може да си разреши да пренебрегва Windows 10 S и просто да добави линк за зареждане на браузъра от формалния уебсайт. Кой знае, може някой да не откри страницата за събаряне на браузъра с търсачката на Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР