Вместо да се тъпчете с хапчета, когато сте съсипани от

...
Вместо да се тъпчете с хапчета, когато сте съсипани от
Коментари Харесай

Храната като антидепресант

Вместо да се тъпчете с хапчета, когато сте унищожени от стрес и някой ви е вдигнал кръвното, по-добре е да се подкрепите с леки храни, които ще уталожат нервното напрежение.

Пълноценната закуска ще увеличи устойчивостта ви към неприятности през първата половина от деня. Ако хапнете единствено един сандвич, след към час към този момент ще огладнеете и ще се изнервите единствено от това.

Хранете се в точния момент на обяд, следобед и вечерта. Не смятайте, че следобедната закуска е единствено за децата от детската градина, тя е доста значима.

За хора, които работят непрекъснато, изключително за тези, които се занимават с умствена работа, е наложителна следобедната консумация на млечни артикули.

Най-добре е това да е кофичка кисело мляко или обезмаслен йогурт. Но в случай че няма опция за млечно-кисели артикули, добре е да се подкрепите с един ментов чай със захар и лимон.

 Плодова Салата

Ако се храните постоянно по четири пъти на ден, организмът ви ще ви се отплати с чувство за успокоение и нравствен комфорт през целия ден.

В положение на стрес е добре да получавате наслада от храненето. Не се мъчете с изнуряващи диети. Хапнете това, което обичате. Хормоните на щастието – ендорфините – се създават в мозъка, когато се храните с обичаните си ястия.

Наблягайте на пресните плодове. Шампиони в битката със напрежението са крушите, ягодите, горските ягоди и кивито. Гроздето, стафидите, прасковите и кайсиите укрепват нервната система поради високото наличие на калий.

Редовно консумирайте мед. Една от рецептите за антистресов десерт е счукани орехи с равно количество мед. Не се тъпчете с бонбони, сладкиши и тестени изкушения.

Забравете за консервите, пушеното и соленото. Излишъкът от соли и подправки нарушава водно-солевия баланс и води до стрес. Избягвайте стимулиращите питиета, измежду които кафето и черния чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР