Вместо 50% безвъзмездна помощ, както през 2019 г., през настоящата

...
Вместо 50% безвъзмездна помощ, както през 2019 г., през настоящата
Коментари Харесай

Безвъзмездната помощ за промоции на вино става 80%

Вместо 50% безплатна помощ, както през 2019 година, през актуалната година при представянето на виновност зад граница, родните търговци ще получават още 30% национално съфинансиране от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш 2019 – 2023 година

Първият банкет по мярката за 2020 година ще бъде отворен от 17 февруари до 6 март. По нея се промотират виновност със предпазено название за генезис, предпазено географско напътствие и сортови виновност. В случай че претендентите изберат да разпространяват търговски марки и сортови виновност без предпазено название или предпазено географско напътствие те ще имат право само на финансиране от Европейския съюз в размер до 50 % от цената на промоционалните им планове.

Друга оригиналност е нарастването на годишния бюджет по мярката. За 2020 година са планувани близо 6,3 млн. лева по направлението – близо 4 млн. лева (3 911 600 лева.) европейско и над 2,3 млн. лева (2 346 960 лева.) национално съфинансиране. През 2018 година по мярката бяха разпределени общо 4,69 млн. лв..

От мярката могат да се възползват търговски сдружения, чиито доходи от лозаро-винарска активност през последните 2 години надвишават 50% от общите им доходи. За подкрепяне имат право да аплайват още организации на производители на лозаро-винарски артикули, асоциации на организации на производители на лозаро-винарски артикули, междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните питиета, държавни органи и институции, чиято активност е обвързвана с поощряване на бизнеса, както и професионални организации, работещи главно в лозаро-винарския бранш.

Срокът за осъществяване на промоционалните планове е от 1 до 3 години от датата на подписване на контракта с фонд „ Земеделие “. Максималната стойност на едно планово предложение за комерсиалните сдружения е до 1 млн. лева Проектите на останалите възможни претенденти могат да доближават до 4 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР