Влязоха в сила по-тежките наказания за рискови изпреварвания и шофиране

...
Влязоха в сила по-тежките наказания за рискови изпреварвания и шофиране
Коментари Харесай

По-тежки наказания за рискови изпреварвания и шофиране в насрещното

Влязоха в действие по-тежките санкции за рискови изпреварвания и шофиране в насрещното. Нови правила ще има и за неопитните водачи.

Рисковите изпреварвания са измежду най-честите аргументи за тежки произшествия и жертви. За такава маневра КАТ към този момент ще взима 10 точки на нарушителите, а не 8 както преди.

„ Водачът не е решил пътната конюнктура, може да има излизане от пътното платно, засичане на други участници в придвижването, т.нар челни удари, които са доста опасни”, съобщи Емил Панчев, ръководител на Съюз на българските автомобилисти.

Новото е специфична глоба за каране в насрещното.

За такова нарушаване се разделяме с книжката за три месеца, плащаме 1000 лв. санкция и губим 10 контролни точки. При наново нарушаване – 12.

Промените ще обиден и младите водачи. Максимален брой точки ще получат 2 години откакто са взели брошура, в случай че нямат нарушавания.

От скоро водач, Станислав е виждал десетки нарушавания. Курсантът от Академията на Министерство на вътрешните работи поддържа новите правила.

„ Имало е случаи, в които и аз съм желал да прекрача закона, обаче не съм го правил, тъй като считам, че това може да коства живота на някого, а след това да има санкции и наказания към мен”, сподели Станислав Стаев.

При в началото издаване на свидетелството притежателят му получава 26 точки. След 2 години получава още 13 контролни точки. Промените са в действие от 23 март.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР