Доминик Тийм се сбогува с публиката на Ролан Гарос“, след

...
Доминик Тийм се сбогува с публиката на Ролан Гарос“, след
Коментари Харесай

Доминик Тийм изигра последния си двубой на Ролан Гарос

Доминик Тийм се сбогува с публиката на „ Ролан Гарос “, откакто загуби във втория кръг на квалификациите на шампионата в Париж. 30-годишният австриец отстъпи с 2:6, 5:7 пред Ото Виртанен (Финландия) в среща на компактния и доста гръмък през днешния ден корт „ Сюзан-Ланглен “.

Тийм, финалист в шампионата от 2018 и 2019 година, откакто в продължение на години не може да се възвърне от контузия на китката.

След последния си дуел в Париж, Тийм беше почетен от турнирния шеф Амели Моресмо, която му връчи специфичен подарък, включващ пластове комбинация клей от най-големите кортове на „ Ролан Гарос “.

„ Беше ужасно прощаване с „ Ролан Гарос “, благодаря на всички, които пристигнаха и ме подкрепяха. Атмосферата беше невероятна “, разяснява Тийм, който с изключение на двата финала в Париж има присъединяване и в дуела за трофея от Australian Open (2020 г.).

„ Имам специфична връзка с този шампионат. Играх край при юношите тук, по-късно последователно построих страхотна връзка с шампионата, с всички почитатели тук. Имам толкоз незабравими мемоари от кортовете в Париж. Това е шампионатът от Шлема, в който имам най-силни резултати. Всяка година се любувах на престоя ми тук. Благодаря ви за всички велики мемоари. Ще ги вардя цялостен живот “, сподели още някогашният №3 в света.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР