Забелязва се връщане на руския природен газ през последните шест

...
Забелязва се връщане на руския природен газ през последните шест
Коментари Харесай

Министър Малинов в Белия дом: Фирми посредници връщат руския газ в България и региона

Забелязва се връщане на съветския природен газ през последните шест месеца на пазарите в България и района посредством компании медиатори. Това съобщи служебният министър на енергетиката на среща в Белия дом със Стивън Бърнс,  шеф по енергийна сигурност и Джереми Лонг, шеф за Балканите и Централна Европа в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

 Той означи, че е необходим обширен разбор на отражението на този развой върху пазара и възможните ограничения, които да бъдат подхванати. По думите му, доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати са главен фактор за гарантиране на енергийната сигурност на България и района. " Задълбочаването на това съдействие е водещ приоритет за страната ", акцентира още той.

Отлично развитата газопреносна система на България, както и забележителния потенциал на терминалите за регазификация в Гърция и Турция, с който разполага " Булгаргаз ", ни дават опция да доставяме съществени размери полутечен природен газ за страните от района. Този потенциал може да бъде употребен от американските производители и търговци за стратегически дълготрайни доставки и е сполучлив отговор на провокациите, свързани с диверсификация и заменяне на съветския тръбен газ за страните от Югоизточна Европа ", акцентира Малинов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР