Влизането ни в чакалнята на Еврозоната е необходимо, за да

...
Влизането ни в чакалнята на Еврозоната е необходимо, за да
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в България!

Влизането ни в чакалнята на Еврозоната е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да бъдем втората скорост на Европа. Ето за какво би трябвало да бъдем умни и рационални, т.е. да продължим да усилваме приходите, стопанската система, вложенията. Това разгласи пред членовете на КТ " Подкрепа " министър-председателят Бойко Борисов в рамките на 10-ия Конгрес на синдиката. По думите му от време на време в Тристранката пада такова каране, че едвам съумява да ги усмири.

" Няколко думи за завода в Димитровград. Там вършат всичко от окабеляването на мерцедесите. По стотина служащи в нишка правят нужното. Вече и самите работодатели започнаха да схващат, че в случай че не се покачват приходите, ще им избягат работниците``, уточни министър председателят.

" От борбата с контрабандата очаквам да се усилят приходите, с цел да може да вдигнем приходите с още 10%. И нещо друго – регистрира се стагнацията на международната стопанска система и ние всеки ден, всеки час би трябвало да използваме да покачваме мощността на стопанската система. Така че 40 % имаме повдигане на БВП-то за последните години, с цел да даваме повече заплати``, акцентира Борисов.

Накрая Борисов пожела и дългоденствие на почетния водач на " Подкрепа " доктор Константин Тренчев. " Докторе, дълги години още да се употребяваме от твоите препоръки. Когато ние марширувахме по плаца, ти се бореше за демокрацията. Всеки представител на европейски профсъюз е провеждал срещи и с мен, подкрепяли сме синдикатите навсякъде``, заключи министър-председателят.

" Вдигането на заплатите е неизбежно. При недостига на работна ръка пазарът го изисква``, добави финансовият министър Владислав Горанов, който също взе присъединяване в Конгреса на синдикатите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР