Влизам в битката за кмет, защото обичам Русе и защото

...
Влизам в битката за кмет, защото обичам Русе и защото
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Русе от ПП-ДБ: Градът има нужда от реанимация

„ Влизам в борбата за кмет, тъй като обичам Русе и тъй като градът има потребност от почтено и добросъвестно ръководство, което да е в полза на жителите. Русе има потребност от реанимация и считам, че аз и моят екип можем да създадем този развой “.

Това сподели в „ Тази заран “ Рена Стефанова, претендент за кмет на Русе от ПП-ДБ.

Вижте кои са те

„ Русе заслужава да бъде ръководен добросъвестно, а през последните 20 години той е ръководен извънредно непрозрачно и не в полза на хората “, добави тя.

Стефанова съобщи, че в политиката е била поканена от някогашния транспортен министър Николай Събев и по думите ѝ той я поддържа като персона.

Обезлюдяването на Русе

„ Обезлюдяването на града е доста трайна наклонност. От 200-хиляден град сега той няма и 150 000 души. Два процеса текат редом – прекомерно застаряващото население, а децата ни, излизайки от Русе, рядко се връщат “, разяснява Рена Стефанова.

„ Многократно сме поставяли въпроса на всеки един Министерски съвет, резултат няма “, уточни Камелия Нейкова

„ За да обърнем тренда, нашата визия е, че градът би трябвало да бъде чист, комфортен, привлекателен, сигурен и с радикално заменено ръководство, което да бъде обърнато към хората, да бъде транспарантно и хората да виждат смисъл да останат в Русе “, уточни кандидат-кметът.

Според нея са нужни стъпки в тази посока в кратковременен проект. Тя към този момент се е срещнала с екоминистъра и са разговаряли за замърсяването на въздуха в Русе. Сред ограниченията, към които двамата са се обединили, са повишен мониторинг, както и инспекция на всички сложни разрешителни на индустриалните предприятия.

Хората упорстват и за оставки в Регионална инспекция за опазване на околната среда в града

Проблемът с тежкия интернационален трафик

„ В по-дългосрочен проект Русе има проблем с тежкия интернационален трафик, който с изключение на до тапи, води и до замърсяване в града. Този проблем може да бъде решен като този трафик се изведе от „ Дунав мост “ към бъдещата автомагистрала “, уточни Рена Стефанова.

Според нея Русе е привлякъл замърсяващи и нископлатени бизнеси и производства, които водят до това да има търсене на нискоквалифицирана работна ръка.

„ Нашата визия за Русе е да привличаме новаторски бизнеси, тъй че младите да се върнат и да работят в града “, сподели Стефанова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР