Влиятелните американски милиардери и донори на републиканците - братята Чарлз

...
Влиятелните американски милиардери и донори на републиканците - братята Чарлз
Коментари Харесай

Братята милиардери Кок скочиха срещу митата на Тръмп

Влиятелните американски милиардери и донори на републиканците - братята Чарлз и Дейвид Кок, финансират многомилионна акция против вносните мита на президента Доналд Тръмп, заяви Би Би Си.

Три политически групи, подкрепяни от братята, оповестиха, че ще употребяват реклама, лобиране и други форми на пропаганда, с цел да убеждават в преимуществата на свободната търговия.

Двамата братя ръководят „ Кок индъстрис “ - една от най-големите частни компании в света, като финансират най-вече консервативни дела.

Инициативата идва дни, откакто Тръмп наложи мита за вноса на стомана и алуминия от Европейски Съюз, Канада и Мексико.

Трите организации зад акцията са „ Търговска камара на свободните сътрудници “, „ Американци за разцвет “ и „ Инициатива LIBRE “. Те упорстват Доналд Тръмп да анулира наложените наскоро мита за импорт на стомана и алуминий, както плануваните мита върху вноса на други артикули от Китай.

Инициативата на тези организации и поддръжката на братята Кок демонстрира, че бизнес групи, които по традиция поддържат Републиканската партия, чийто представител е Тръмп, се безпокоят от последствията, които ще имат новите мита, показва Би Би Си.

Междувременно Си Ен Би Си заяви, че Дейвид Кок (78 г.) ще се отдръпна от ролята си в „ Кок индъстрис “ и обвързваните с нея компании по здравословни аргументи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР