Властите в Турция стартират временна схема за подпомагане на заплатите

...
Властите в Турция стартират временна схема за подпомагане на заплатите
Коментари Харесай

Ердоган измисли как да защити бизнеса след земетресенията

Властите в Турция започват краткотрайна скица за подкрепяне на заплатите и постановат възбрана на съкращенията в 10 града, с цел да бъдат предпазени служащите и бизнесът от финансовото влияние на ужасните трусове, които удариха южната част на страната по-рано този месец, оповестява Ройтерс.

Тези ходове са част от ограниченията на турското държавно управление за минимизиране на икономическото влияние от най-мощното земетресение в актуалната история на Турция, оставило десетки хиляди жертви.
-->
Работодатели в компании, при които работните места са били " мощно или умерено повредени ", ще се възползват от поддръжка за отчасти покриване на заплатите на служащите, чиито часове са били съкратени, се посоча в формалния държавен вестник на страната в сряда.

Въведена е и възбрана за съкращения в 10-те провинции, наранени от земетресението и намиращи се в изключително състояние. Турският парламент наложи на 7-и февруари изключително състояние за три месеца след искане на президента Реджеп Ердоган.

Правителството предложи сходна поддръжка за заплатите и наложи възбрана за съкращения през 2020 година в опит да смекчи икономическия удар от коронавирусната пандемия.

Бизнес групи и икономисти предвиждат, че земетресението може да коства на Анкара до 100 милиарда $ за възобновяване на жилища и инфраструктура и да понижи с един до два процентни пункта икономическия напредък на страната през тази година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР