Властите в Саудитска Арабия и тази година наложиха ограничения при

...
Властите в Саудитска Арабия и тази година наложиха ограничения при
Коментари Харесай

Ограничения на едно от най-големите поклоннически места

Властите в Саудитска Арабия и тази година постановиха ограничавания при визитите на най-голямото мюсюлманско поклонение в света - това в светите места Мека и Медина. В него ще бъдат позволени до 60 000 души. " Хората на възраст сред 18 и 65 години, които идват за Хадж би трябвало да бъдат ваксинирани най-малко с една доза ваксина, като от слагането ѝ са минали не по-малко от две седмици или да имат имунитет след възобновяване от болестта. Мярката се постанова, с цел да се подсигурява сигурността на поклонниците ", сподели министърът на опазването на здравето на страната Тауфик ал Рабия

Ще се признават единствено утвърдените ваксини на " Пфайзър ", " Астра Зенека ", " Модерна " и " Джонсън и Джонсън ". Няма да бъдат допускани поклонници от чужбина, уточни Ал Рабия: " Въпреки съществуването на ваксини, към момента има незнайни към вируса, а в някои страни броят на случаите с Covid-19 е висок. Предизвикателство са и другите варианти, само че ние сме решени да не допуснем разпространяването му. Затова вкарваме и това ограничаване за Хадж ".

Преди пандемията, наложила спазването на обществена отдалеченост по целия свят, общо към 2,5 милиона поклонници се стичаха за Хадж и за поклонението Умра, осъществявано когато и да е на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР