Властите в Катар са направили серия от тайни споразумения със

...
Властите в Катар са направили серия от тайни споразумения със
Коментари Харесай

Секретните документи, които обясняват кризата с Катар


Властите в Катар са създали серия от секрети съглашения със съседите си от Персийския залив през 2013 и 2014 година, заяви CNN.

Страните са се заели със възбрана за поддръжката на опозиционни и враждебни групи в страни като Египет и Йемен.

Съдържанието на документите е известно, само че то се пази в загадка поради чувствителността на информацията в тях. Останалите страни са изолирали Катар, тъй като страната е отказала да съблюдава споразуменията.

Спазването на споразуменията беше едно от шестте условия, които арабските страни постановиха, за нормализиране на връзките си с Катар.

Властите в Доха към този момент упрекнаха Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, че нарушават споразуменията и засягат суверенитета на страната.
Арабските страни упрекнаха Катар, че финансира неразрешени групировки. В това число влизат Хизбула и Мюсюлманското приятелство.

Има съглашение за нефинансиране на „ антагонистични медии “, като евентуално се засяга Ал Джазира, която е подкрепяна от катарското държавно управление.

Има съглашение, което се дефинира като „ топ секретно “, в което е контрактувана поддръжката за египетското държавно управление и ограничението на крайни групировки от медийни изяви.

Забранява се и поддръжката към външни групи в Саудитска Арабия и Йемен. Няколко страни са подписали споразуменията. Те са били договаряни на равнище министър председатели и външни министри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР