Властите в Гърция съобщават за засилен контрол в туристическите райони

...
Властите в Гърция съобщават за засилен контрол в туристическите райони
Коментари Харесай

Полицаи обикалят гръцките острови и дебнат за нарушения

Властите в Гърция оповестяват за засилен надзор в туристическите региони за съблюдаване на антиковид ограниченията. При утежняване на ситуацията има сюжети за въвеждане на местна карантина, съобщи БНР.

Остров Тасос, където почиват доста българи, е с единични случаи на инфектирани. От Атина изпращат изключителни полицейски екипи на островите с висок % на заразяване, оповестяват от министерството по отбрана на жителите.

Забранено е събиране на туристи и образуване на празненства без съблюдаване на отдалеченост и маски. С дронове, само че и към този момент в обществените мрежи, наблюдават за противозаконните събирания на островите. Във фокуса на управляващите са Миконос, Парос, Йос, където се усилват случаите на инфектирани. Властите не изключват въвеждане на карантина.

Засега остров Тасос, където има доста българи на отмора, е с единични случаи на инфектирани въз основата на данни от всеобщите ежедневни проби, осведомят от здравното министерство. В Гърция не стопират митингите против наложителното имунизиране. Последната проява беше на учителите. За тях се изисква документ за имунизиране или два теста на седмица. За отказалите се вкарва насилствена неплатена отпуска. Учителите по заменяне остават безработни, в случай че не се имунизират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР