Властите на щата Ню Йорк регистрираха през изтеклото денонощие 3254

...
Властите на щата Ню Йорк регистрираха през изтеклото денонощие 3254
Коментари Харесай

Над 10 000 заразени само в Ню Йорк

Властите на щата Ню Йорк записаха през изтеклото денонощие 3254 нови случая на заразяване с ковид и с това общият брой заболели там набъбна от 7102 на 10 356. Това съобщи през днешния ден пред публицисти губернаторът Андрю Куомо, представен от ТАСС.

" В Ню Йорк има повече инфектирани с ковид в сравнение с във всеки различен американски щат - акцентира той. - Вирусът се популяризира при висока компактност на популацията ", сподели още Куомо.

От общо 10 356 случая 6211 са в град Ню Йорк - най-големия мегаполис в Съединени американски щати. По данни на университета " Джонс Хопкинс ", чиито калкулации се базират на публична информация, новият вирус е предизвикал гибелта на минимум 46 души в щата Ню Йорк.

Щатските управляващи търсят по целия свят извънредно нужните медицински материали и изследват къде в мегаполиса и предградията му може да бъдат издигнати полеви лечебни заведения, добавя АП. Целта е потенциалът за болнично лекуване бързо да се усили от към 50 000 до 75 000 кревати, уточни Куомо. В щата към този момент са приети в болница 1600 души поради ковид.

Куомо заяви още, че управляващите на щата са отправили до законодателите, които го съставляват в Конгреса, молба да внесат ремонти в признатия закон за федерално подкрепяне в подтекста на ковид. Заради механически детайлности в текста щат Ню Йорк няма право да получи такава поддръжка, а " това са над 6 милиарда $, това са обилни средства ", изясни губернаторът.

Същевременно губернаторът на Ню Джърси Фил Мърси подписа декрет, нареждащ всички търговци на дребно, чиято активност не е от първостепенно значение за всекидневието, да затворят магазините си, а съвсем всички поданици на щата да останат по домовете си, осведоми Ройтерс. Указът обгръща близо 9 милиона поданици на щата като се изключи работещите в услуги от първостепенно значение като опазването на здравето и хранителния бранш.

Забраняват се всички събирания, в това число сватби и купони.

В Съединени американски щати са регистрирани досега 19 624 случая на заразяване с новия вирус и минимум 260 души са умряли, сочат последни данни на университета " Джонс Хопкинс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР