Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова наистина са арестувани, Менда Стоянова

...
Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова наистина са арестувани, Менда Стоянова
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Горанов и Арнаудова наистина са арестувани, Менда Стоянова не е

Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова в действителност са задържани, Менда Стоянова не е. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред публицисти, до момента в който пред постройката на Главна дирекция " Национална полиция ", където е арестуван някогашният министър председател Бойко Борисов, се събират симпатизанти на партията му.

Лидерът на ГЕРБ бе арестуван за 24 часа, а през нощта юристът му Менко Менков заяви, че той е в ареста по сигнал за изнудване, а Европейската прокуратура не взе участие в акцията. Официалната информация на Министерство на вътрешните работи досега е, че арестите са осъществени по време на огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България.

" Аз познавам Борисов от повече от 10 години. Не мисля, че в миналото някого за нещо е изнудвал. От оскъдната информация излиза, че този случай няма нищо общо с Европейската прокуратура. Това е тук скърпен, зле скърпен компромат. Няма корист с евросредства. За мен въпросът е за какво Министерство на вътрешните работи смъкна известието си, което беше изпратило авансово. Там написа за хора, които са задържани, само че не са. Това е зле скалъпена политическа принуда. Не знаем за други арестувани. Надявам се колкото се може по-скоро Борисов да бъде пуснат от ареста. Нашият въпрос е дали хората в този момент живеят по-добре, откакто водачът на опозицията е задържан и се намира в полицията ", сподели още Дончев. Според него, задачата е да се счупи гръбнака на опозицията. По думите му сходно нещо не може да се случи в нито една " естествена страна ".

" Да няма хора, които пречат на държавното управление да прави каквото си изиска. Дългосрочната цел е да се сплашат всички. Има заплаха да се върнем 30 години обратно. Има държавни органи и държавен уред, сред които е Министерство на вътрешните работи, и в случай че някой болен мозък си мисли, че може да злоупотребява с държавните институции - доста е сбъркал. ", добави той.

" Фактическо обвиняване против Бойко Борисов евентуално все още има. Това е регламентирано в наказателно-процесуалния кодекс. Обвинение може да се повдигне и с първите дейности по следствие, като арестите, претърсвания и изземвания ", сподели юрист Михаил Екимджиев пред bTV във връзка ареста на някогашния министър председател.

" Не знаем дали е имало налице обстановка по необходимост, само че представете си в случай че Министерство на вътрешните работи беше решило да работи общоприетоо с авансово позволение от Специализирания съд. На първата минута Иван Гешев щеше да знае това, на втората минута Борисов щеше да знае това и към този момент можеше да е в Дубай или Сърбия ", сподели още Екимджиев.

Той разяснява също, че нощес с него се е свързала Менда Стоянова, за която също се появи информация от Министерство на вътрешните работи, че е арестувана.

" Тя научаваше от малкия екран, че е задържана. Това оставя горчив усет ", сподели Екимджиев. По думите му, към 23:20 часа на 17 март някогашният народен представител на ГЕРБ не е била задържана. Той добави, че няма разумно пояснение за информацията от Министерство на вътрешните работи и разминаването в арестите.

" Може да е неприятна полицейска съгласуваност. Другото е прикрит план и пушилка, може да има и трети сюжет - протест на междинния ешалон на полицията да се извършват разпоредби на управлението ", сподели юристът. Екимджиев отхвърли да разяснява основанията за ареста на Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР