Владимир Зографски се надява да подобри скоростта си на засилване

...
Владимир Зографски се надява да подобри скоростта си на засилване
Коментари Харесай

Владимир Зографски отива на финал на голямата шанца в Пекин

Владимир Зографски се надява да усъвършенства скоростта си на усилване за утрешното съревнование на огромната шанца на Олимпийските игри в Пекин. Българинът се класира за първия скок, откакто се подреди на 37-о място в квалификациите с 96.7 точки след опит от 117.0 метра, оповестява Gong.bg.

" Реално задачата ни през днешния ден беше да се класираме за финала, тъй че работата е свършена и на следващия ден ще се фокусираме за повече. Трябва да подобрим скоростта, много ми е ниска и там изгубвам доста. При нас един километър в усилването се равнява почти на 10 метра. Сами можете да си визиите каква е разликата, а аз изоставам с два. Там има какво да се желае. Също по този начин съответно при опита през днешния ден не отскочих задоволително мощно, от което изгубих още 4-5 метра. И това би трябвало да оправим за на следващия ден. Но въпреки всичко най-важното е, че преминахме квалификацията, всичко е обикновено и бих споделил - към този момент сполучливо ", разяснява Зографски.

В първия ден от формалните тренировки на 9 февруари Зографски се показа най-добре, като мина два пъти изчислителната линия от 125.0 метра, а в най-дългия си скок се приземи на 128.5 метра.

" В първия ден ми беше по-добра скоростта като цяло. Не изоставахме толкоз и това се отрази на дистанцията. Трябва да пробваме някаква друга вакса. Вижда се, че когато се менят изискванията, от време на време изоставаме, от време на време сме добре. Просто би трябвало да уцелим ваксата ", изясни той.

Зографски приключи 22-и в първия си олимпийски старт на Игрите в Пекин на дребната шанца на 6 февруари. " Двете шанци са доста идентични, единствено размерът се разграничава. Не мога да кажа коя ми подхожда повече ", сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР