Реал Мадрид стана първият тим, който се класира за тазгодишната

...
Реал Мадрид стана първият тим, който се класира за тазгодишната
Коментари Харесай

Реал Мадрид се класира за Финалната четворка в Евролигата

Реал Мадрид стана първият отбор, който се класира за тазгодишната Финална четворка в Евролигата по баскетбол за мъже откакто в профил различен испански тим Баскония на четвъртфиналите.

Баскония, с натурализирания български национал Коди Милър-Макинтайър в състава, отстъпи като хазаин на Реал с 98:102 (22:22, 34:30, 17:20, 25:30) в третия дуел от серията и мадридчани завоюваха с 3-0 победи.

Реал Мадрид ще взе участие в борбите за разпределението на медалите в Евролигата за трети следващ сезон и в немския град Берлин ще пази купата си от предходната година. За трети път от 2011-а насам Реал ще взе участие във Финалната четворка за трета поредна година, а това ще бъде и десето присъединяване за клуба на полуфиналите в този интервал. Съперник на Реал Мадрид в полуфиналния дуел в Берлин ще бъде спечелилият от четвъртфинала сред Барселона и Олимпиакос.

Отборът на Баскония водеше с 56:52 на почивката, само че гостите от Мадрид се приближиха още повече в края на третата част - 72:73 и след по-добър финален интервал победиха.

Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър бе измежду най-полезните на терена за домакините и осъществя 17 точки, 7 битки и 11 асистенции за 36 минути игра, а Маркъс Хауърд вкара 29 точки.

За Реал Мадрид Гершон Ябуселе бе най-резултатен с 23 точки, 7 битки и 3 асистенции.



В Турция отборът на Фенербахче се наложи над състава на Монако с 89:78 (19:21, 28:19, 22:18, 20:20) като хазаин и поведе в серията с 2-1 победи.

Домакините изоставаха след първата четвърт, само че след по-силна втора поведоха с 47:40 на почивката. През второто полувреме баскетболистите поддържаха задатъка си и стигнаха до втория си триумф в серията.

Тарик Биберович бе най-резултатен за Фенербахче с 14 точки и 4 битки, до момента в който за Монако Алфа Диало се регистрира с 23 точки и 7 битки.

Фенербахче още веднъж ще бъде хазаин в четвъртата среща от четвъртфиналния плейоф на 3 май в Истанбул.

Тази вечер играят вторите две четвъртфинални двойки. Гръцкият Олимпиакос посреща испанския Барселона и изостава с 1-2 победи, а израелският Макаби Тел Авив чака гръцкия Панатинайкос отново в сръбската столица Белград с преднина от 2-1 триумфа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР