Елитът на сабя жени се събира в Пловдив, за да

...
Елитът на сабя жени се събира в Пловдив, за да
Коментари Харесай

Елитът на сабя жени идва в Пловдив за последната Световна купа за сезона

Елитът на сабя дами се събира в Пловдив, с цел да взе участие в последната Световна купа за сезона. В зала Колодрума ще бъдат избрани шампионките в самостоятелната и отборната конкуренция, като поръчки за присъединяване са подали всички водещи състезателки в света.

В Пловдив ще бъдат всички от топ 10 в международната класация, измежду които и най-хубавата българска сабльорка Йоана Илиева (N8 в международната ранглиста). Тя ще се включи в конкуренцията непосредствено във втория й ден в събота, с цел да се бори за медалите дружно с 63-те най-хубави на шампионата.

Битката за призовите места самостоятелно стартира в петък. Заявки за присъединяване са подали 153 състезателки от 33 страни. Състезанието ще бъде извънредно мощно и поради обстоятелството, че е последното преди Олимпийските игри през юли в Париж.

В петък в шампионата на сабя дами влизат 10 българки (Калина Атанасова, Ралица Гаджева, Мариела Георгиева, Олга Храмова, Белослава Иванова, Мия Лицова, София-Александра Медарска, Кристина Миланова, Натали Мишинева и Виктория Витлиемова), които ще играят в групи и елиминации за място измежду най-хубавите 64. На пътеките няма да се появи единствено европейската шампионка за девойки за 2024 година Емма Нейкова, която има матура по български език и литература.

В събота са финалите самостоятелно, а в неделя е отборната конкуренция. Входът в зала Колодрума е свободен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР