Дерик Уайт и Джейлън Браун отбелязаха по 25 точки и

...
Дерик Уайт и Джейлън Браун отбелязаха по 25 точки и
Коментари Харесай

Бостън Селтикс спечели серията срещу Маями Хийт в НБА

Дерик Уайт и Джейлън Браун означиха по 25 точки и Бостън Селтикс завърши първия рунд на плейофите в Източната конференция на Националната баскетболна лига на Съединени американски щати и Канада (НБА) с изразителна победа с 118:84 против Маями Хийт. Шампионите от постоянния сезон затвориха серията в петия мач при 4:1 триумфа.

Джейсън Тейтъм добави 16 точки и завоюва 12 битки за поставените преди всичко Селтикс, които взеха последните три дуела в серията до седем. Съперник на Бостън в полуфиналите на конференцията ще бъде спечелилият от дуела сред поставените на четвърто и пето място - надлежно Кливланд Кавалиърс и Орландо Меджик. Тази серия продължава в петък при преимущество за Кливланд от 3:2 победи.

" Играхме бързо и нападателно, защото търсехме единствено успеха. Това беше най-хубавият излаз за нас. Имаме още какво до почистваме в играта ни, само че считам, че ще ставаме все по-силни и по-силни с течение на плейофите ", съобщи след мача Браун, представен от организация Ройтерс.

Уайт и Сам Хаузър записаха по пет тройки за успеха на Селтикс, като последният приключи със 17 точки като запаса. Бам Адебайо се регистрира с 23 пункта, а Тайлър Хиро добави още 15. Поставеният под номер 8 Маями пък вкара единствено 3/29 стрелби от далечно разстояние и отстъпи в битките с 29:56, стигайки до обоснован край против безспорните любимци за купата.

Хийт обаче играха без контузените Джими Бътлър и Тери Розиър, които пропуснаха цялата серия.

Лука Дончич наниза 35 точки и направи 10 асистенции за победа на Далас Маверикс с 123:93 против Лос Анджелис Клипърс в друга серия от Западната конференция на НБА. Далас, който приема шестия мач в петък, води с 3:2.

Макси Клебер вкара 15 точки, а Джейдън Харди и Кайри Ървинг приключиха с по 14 за Маверикс. Пол Джордж пък направи дабъл-дабъл с 15 точки и 11 битки за Клипърс, а с още 15 пункта се регистрира Ивица Зубац. ЛА обаче игра без Кауай Ленърд, който има инфектиране в коляното на десния крайник.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР