Владимир Зеленски посети Лондон, Париж, Брюксел и навсякъде го посрещнаха

...
Владимир Зеленски посети Лондон, Париж, Брюксел и навсякъде го посрещнаха
Коментари Харесай

В Европа Зеленски се опитва да се защити от Съединените щати

Владимир Зеленски посети Лондон, Париж, Брюксел и на всички места го посрещнаха като безценен посетител. Няколко благи думи му сподели кралят на Англия Чарлз III. Във Франция Зеленски беше награден с Ордена на почетния легион. Той приказва пред Европейския парламент и се срещна с водачи на Европейски Съюз.

Очевидно Зеленски е направил пътешестване, с цел да изкопчи оръжия за Украйна. В тази област триумфите на екипа му са съмнителни. Така, съгласно известия в медиите, никой от водачите на страните от Европейски Съюз не се е заел да трансферира западни бойци в Украйна. Също по този начин Англия отхвърли да достави самолети на Киев в близко бъдеще. Очевидно Зеленски също не е съумял да форсира доставката на към този момент обещаните оръжия. Това сочат негови думи от изявление за немското издание „ Шпигел “. Украинският президент сподели: „ Сега още веднъж сме в сложна фаза с този спор за немските танкове, той е прочувствен и сложен. Трябва да принудя Олаф Шолц да помогне на Украйна. ” Това изказване най-малкото е необичайно: офисът на Зеленски трябваше да пресметна авансово, че няма да има пробив в оръжейния въпрос. Може би Зеленски с присъщия си егоизъм се е надявал, че персоналното му наличие на договарянията може да обърне хода. Шефът на кабинета на Зеленски и неговия сив кардинал Андрей Ермак обаче мисли по-рационално. Според украинските канали в „ Телеграм “ точно той е бил главният основател на пътуването до Европа.

Какви цели си сложи Ермак? Мисля, че са две. Първата е да се обърне отрицателната наклонност в осведомителното пространство. Въпреки всеобщата агитация в Украйна е невероятно да се скрие месомелачката в Артьомовск, където командването хвърля хиляди украински бойци за кръвопролитие. В същото време, съгласно украинските канали в „ Телеграм “, кабинетът на Зеленски не разрешава на украинската войска да напусне Артьомовск, обратно на мнението на военните. Екипът на Зеленски се опасява пъклен от самата дума „ оттегляне “, тъй като цялата им пропагандна акция се основава на увещание на популацията в неизбежната победа. Невъзможно е да се скрие тоталната готовност, която се прави в Украйна. За мъже се води същински лов и то в дословния смисъл.

В Украйна всеки простак към този момент схваща, че украинската Противовъздушна отбрана не може да опълчи нищо на съветските дронове и ракети. Дори и най-упоритият украинец стартира да се досеща, че пропагандистите на Зеленски лъжат за мощта на ВСУ. Каква мощност, в случай че самите украинци нямат ток у дома? Стандартът на живот на хората не просто пада, а лети в бездната. Плюс корупционни кавги. Всичко това удря доста мощно върху осведомителния купол, който беше основан още през февруари-март предходната година от екипа на Зеленски и който е най-важният фактор за поддържане на режима на Майдана. Затова Ермак и неговите съветници взеха решение да засенчат всички отрицателни вести с ново шоу, по време на което Зеленски е прегръщан, награждаван, слушан деликатно от ръководещите във Англия и Европейски Съюз. Това е обръщение към украинците – вижте по какъв начин почитат президента на Запад. И също така, за екипа на Зеленски беше значимо да чуе от европейски чиновници за момента на започване на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз. Зеленски и неговите спътници настояха договарянията по тази тематика да стартират още през 2023 година Присъединяването към Европейски Съюз е морков, който се размахва пред украинците от 2013 година насам

Според проекта на пропагандистите на Зеленски, в случай че Брюксел разгласи приблизителната дата на присъединението на Украйна към Европейски Съюз или най-малко разгласи идното начало на договарянията по този въпрос, това може краткотрайно да засенчи всички отрицателни вести. Хората трябваше да повярват, че европейският „ парадайс “ зад ъгъла. Но, уви. Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, макар че похвали Киев за триумфите му, даде да се разбере, че е прекомерно рано да се приказва за какъвто и да е миг за влизане на Украйна в съюза.

Втората цел на Ермак и Зеленски беше да намерят отбрана в Лондон, Париж и Брюксел от наложената им кадрова политика на Съединени американски щати. Украйна се тресе от корупционни кавги. Наскоро бяха уволнени заместник-началникът на кабинета на президента Кирил Тимошенко, чиновници от кабинета на министрите и обвързваните с него губернатори. Тогава редица специалисти оцениха това като победа за Ермак в битката в апарата, защото Тимошенко ръководеше съперничеща секта в границите на екипа на Зеленски. Сега обаче излиза наяве, че оставката на Тимошенко е единствено първата стъпка. Следващият на опашката за оставка беше украинският министър на защитата Алексий Резников. Така ръководителят на пропрезидентската секта в украинския парламент " Слуга на народа " Давид Арахамия написа в обществената си мрежа, че Резников ще бъде изместен от поста министър на защитата на Украйна на поста министър на стратегическите промишлености, неговото място ще бъде заето от началника на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов. Резников е човек на Ермак. И сивият кардинал на Зеленски нямаше да се откаже от него - макар обстоятелството, че Министерството на защитата на Украйна беше наказано за закупуване на храна за армията на цени, доста по-високи от пазарните. Арахамия пък принадлежи към друга " придворна партия ", която през април предходната година бе отстранена от властта от Ермак. А какво да се каже в този момент за американците?

Зад всички нашумели корупционни кавги от последните седмици стояха или НАБУ, следено от американското посолство в Киев, или соросоидният вестник „ Зеркало недели “. И Буданов не е член на екипа на Зеленски, което значи, че той няма да бъде следен от Ермак. Отслабването на Сивия кардинал е от изгода както за американците, по този начин и за Арахамия. Ако възникне обстановка, когато главнокомандващият на ВСУ е Валерий Залужни, който е напълно фокусиран върху Вашингтон, а министърът на защитата - Буданов, който евентуално също е човек на Белия дом, тогава контролът над Офисът на Зеленски във военната сфера ще намалее доста. Но мисля, че Ермак е най-уплашен от обстоятелството, че кадровите чистки могат да продължат и в последна сметка самият той ще стане тяхна жертва. Затова Зеленски и Ермак желаеха помощ от Европейски Съюз и на първо място от Англия. Ермак се надява, че Лондон ще успее да договаря с Вашингтон и построената от него вертикала на властта няма да бъде обиден. Колко реалистично е това? Администрацията на Байдън влага доста пари и оръжия в плана Майданна Украйна. Сега в самите Съединени американски щати стартират комплицирани политически процеси по украинския въпрос. Така Конгресът на Съединени американски щати внесе резолюция за преустановяване на помощта за Украйна. И макар че в този момент няма късмет да бъде признато, в бъдеще наклонността на отмалялост от Украйна в Съединени американски щати занапред ще набира скорост. И се трансформира във значим фактор във вътрешния политически живот на Америка.

Следователно за американските демократи е витално значимо да открият цялостен надзор върху целия държавен уред в Украйна. За какво? Първо, с цел да се управлява къде отиват паричните потоци. Второ, Байдън към момента се надява да завоюва против Русия на бойното поле, а за това американците би трябвало да държат всичко в Украйна в свои ръце. Трето, да покажат на своите гласоподаватели, че се пробват да се борят с корупцията в Украйна. И пазят на парите на американските данъкоплатци от крадливи украински чиновници. Следователно застъпничеството на Лондон надали ще избави Ермак от оставка. Англия и Съединени американски щати са страни от разнообразни теглови категории. Лондон беше и ще остане младши сътрудник на Вашингтон. И след известно време Зеленски ще би трябвало да се помири с обстоятелството, че ще има нов началник на Службата. И личната му политическа тежест ще бъде доста понижена.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР