Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган започнаха

...
Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган започнаха
Коментари Харесай

Путин и Ердоган преговарят в Москва

Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган започнаха договарянията си за помирение в сирийската провинция Идлиб, съобщи Ройтерс.

Още при започване на срещата Путин изрази своите съболезнования за неотдавнашното ликвидиране на турски бойци там, отбелязва организацията.

Говорейки паралелно с госта си в Кремъл, съветският президент сподели, че ситуацията в Идлиб е толкоз с напрежение, че изисква директни диалози с турския му сътрудник.

Ердоган дойде в Москва в миг, когато съветските и турските военни са изправени един против различен в една война, която прогони от домовете им близо милион хора за три месеца, показва Ройтерс.

"Трябва да обсъдим задълбочено с вас цялата обстановка, основала се към днешния ден (във връзка със събитията в Идлиб), с цел да не може нищо сходно към този момент да не се повтори и с цел да не допуснем то да унищожи руско-турските връзки, към които ние - и аз зная, че и вие също - се отнасяме доста деликатно и които ценим ", сподели при започване на диалога Путин, представен от ТАСС.

След това съветският президент означи, че по молба на турския му сътрудник диалогът ще стартира на четири очи, а след това, при нужда, в него ще се включат и членовете на делегациите на двете страни.

Ердоган на собствен ред дефинира договарянията като доста значими, съобщи Франс прес.

"Има огромни проблеми в този район. Целият свят гледа нас. Мерките и решенията, които ще вземем тук, ще успокоят района и нашите две страни ", сподели турският президент.

Срещата бе проведена, откакто десетки турски бойци бяха убити през последните седмици при боевете в Идлиб - последния бастион на бунтовниците и джихадистите в северозападната част на Сирия, където Анкара води военна интервенция против силите на президента Башар Асад, отбелязва Франс прес.

Дамаск предприе през декември нахлуване в Идлиб, което провокира филантропична злополука и близо милион души бяха принудени да изоставен домовете си и да се насочат към турската граница.

Тази ескалация на напрежението на терен докара до дипломатически напрежения сред Москва, съдружник на сирийския режим, и Анкара, която поддържа бунтовниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР