Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може

...
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може
Коментари Харесай

Приготвяне на домашен бабек

Вкусът на домашния бабек е доста характерен, той не може да се съпостави с усета на бабека, който се предлага в магазините. Всеки самичък може да си направи домакински бабек, само че би трябвало да се знае, че бабекът става за към 3 месеца.

Едва тогава може да се сервира на трапезата. След като е подготвен, бабекът може да се съхранява не повече от половин година, в случай че в него не са добавени спомагателни консерванти.

Бабекът се прави, като се цялостни свинско шкембе с плънка от нарязано месо и разнообразни типове подправки. Преди да се изпълни, шкембето би трябвало добре да се почисти. Дори да е почистено, накиснете го във вода за няколко часа и по-късно измийте добре. След като се изпълни с плънката, шкембето се зашива или се връзва крепко в единия край.

Една от рецептите за домакински бабек е с мащерка и семена от копър.

 Домашен бабаек

Необходими артикули: 4 кг свинско месо без доста тлъстини, 6 супени лъжици сол, 1 чаена лъжичка захар, 1 супена лъжица млян черен пипер, 1 супена лъжица семена от копър, 1 супена лъжица изсушена и стрита мащерка, 1 супена лъжица червен пипер, 3 скилидки чесън, свинско шкембе.

Месото се нарязва на дребно, осолява се и се поръсва със захарта. Оставя се в гевгир, тъй като се отцежда сок. Месото би трябвало да се остави за 48 часа на хладно.

След това се прибавят черният пипер, счуканите семена от копър, мащерката, аленият пипер и нарязаните на доста ситно скилидки чесън. С тази плънка се напълва почистеното свинско шкембе и се връзва в единия край. Затиска се с тежест и се оставя за 5 денонощия на студено. След това се закача да се суши и след 3 месеца може да се хапва.

Много е апетитен бабекът със зелен лук.

Необходими артикули: 2 кг свинско месо, от по-крехката част, 3 супени лъжици сол, 1 чаена лъжичка млян черен пипер, 3 връзки зелен лук, свинско шкембе.

Месото се нарязва на дребно и се поръсва със солта. Оставя се в гевгир за 36 часа на студено. Добавят се нарязаният на ситно зелен лук и черният пипер. Всичко се разбърква доста добре и с тази плънка се цялостни шкембето. Шкембето се връзва или се зашива и бабекът се оставя да съхне на хладно и проветриво място. След 3 месеца е подготвен за консумация.

Разгледайте и другите ни предписания за бабек от разнообразни краища на страната.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР