Включването на Щадлер в списъка със заподозрените може да доведе

...
Включването на Щадлер в списъка със заподозрените може да доведе
Коментари Харесай

Германия ще разследва и мениджъра на Audi за измамата с вредните емисии

Включването на Щадлер в листата със обвинените може да докара до рецесия в управлението освен на Audi, само че и на компанията майка Volkswagen, в която през април мениджърът стана началник на продажбите за цялата група

Още по тематиката
Бавната гибел на дизела

Едно знаково правосъдно решение и първата последвала от него възбрана може да се окажат началото на края за дизеловите коли в Германия и Европа
1 юни 2018
Новият изпълнителен шеф на Volkswagen би трябвало да трансформира компанията

На мястото на досегашния шеф Матиaс Мюлер застава Херберт Дийс, като упованията към него са високи
15 апр 2018
Audi влага 40 милиарда евро в електрически коли

Фирмата ще показа скоро първите си напълно електрически модели
19 мар 2018
Volkswagen получи нов удар за 2.5 милиарда евро поради абсурда с нездравословните излъчвания

Германската компания задели спомагателни запаси за разрешаването на проблемите
29 сеп 2017
Председателят на Volkswagen също е разследван за дизелгейт

До 2015 година Ханс Дитер Пьоч беше основен финансов шеф на немския авто производител
7 ное 2016 Прокуратурата в Германия разшири обсега на следствието за измамите с нездравословни излъчвания в локалния авто производител Audi, като включи в листата на обвинените и основния изпълнителен шеф Руперт Щадлер. Така близо 3 години след експлоадирането на абсурда с манипулиране на данните за нездравословни излъчвания от коли на Volkswagen броят на проверяваните се усилва до 20 души.

От мюнхенската прокуратура оповестиха, че в понеделник са били претърсени жилищата на Щадлер и на още един член на съвета на шефовете на Audi, предава Reuters. Двамата са разследвани за възможна машинация и за подправени реклами, както и за хипотетичната им роля в това на европейския пазар да се пускат за продажба коли с противозаконен програмен продукт.

Новината идва ден откакто водещото седмично издание Bild am Sonntag заяви, че близо 1 млн. автомобила на Daimler също са се оказали с нелегално равнище на изхвърляни от мотора нездравословни излъчвания. Това единствено удостоверява по какъв начин казусът, почнал от Volkswagen, продължава да тормози цялата автоиндустрия, отбелязва Reuters.

" От 30 май ръководителят на борда на Audi професор Руперт Щадлер, както и още един член на управителния съвет са обвинени ", се споделя в известието на прокуратурата в Мюнхен.

Разширяването на обсега на следствието може да провокира рецесия в управлението на Audi и на компанията майка Volkswagen, където през април Щадлер беше нараснал на поста началник на продажбите на групата. Мениджърът се радва на поддръжка от членове на семействата Порше и Пиех, които управляват Audi и Volkswagen, напомня организацията. Същевременно обаче той е и обект на рецензии, откакто през ноември 2015 година, два месеца след разкритията за Volkswagen, компанията му призна, че е употребила стратегии, прикриващи равнището на нездравословни излъчвания. Преди да застане отпред на Audi през 2007 година, Щадлер беше поддръжник и някогашен помощник на тогавашния ръководител на борда на шефовете на Volkswagen Фердинанд Пийх, който е и патриархът на цялата автомобилна група.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР