Включих се в Има такъв народ /ИТН/ поради факта, че

...
Включих се в Има такъв народ /ИТН/ поради факта, че
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Не е търсена ефективност в работата на ББР

" Включих се в ИТН /ИТН/ заради обстоятелството, че ситуацията в България става нетърпимо от позиция на корупционните практики. Няма бъдеще за децата, липсва господство на закона. Става по този начин, че не може да се обезпечи спокоен живот за бъдещото потомство.

Това сподели по bTV Любомир Каримански от Има Такъв Народ, представен от Епицентър.бг.

" На страницата на нашата партия има пет съществени стълба с ограничения. Те ще бъдат още по-развити при актуалната акция. Избирателят чете, среща се и слуша.

ББР се подчинява на два съществени закона -за ББР и за кредитните институции. От закони на ББР не са изпълнени условията – тя би трябвало да работи за дребни и междинни дружество. Определението се взима от една инструкция в Европа. Тя не е приспособена на българско равнището ", съобщи Каримански.

" Трудно може да се съпостави бизнеса тук и в Европа. Пример за междинна компания е такава с оборот до 100 млн. лв..

20-те компании надвишават тези условия. Две компании образуват към 2019 г- към 25 % от капитала на банката. Проблемът е, че те имат огромна експозиция, не дават отговор за дребен и междинен бизнес. Има съгласуваност. Залогът за заема на двете обвързани компании са концесии. Към ББР има отдел, зависещ към УС, който се занимава с концесии.

Честно казано комерсиална банка би се обезпечила доста по-добре. Защо тези компании не отиват в комерсиална банка, а в ББР. Важно е да се съпостави междинният лихвен %. За ББР той е в пъти по-нисък. Не е търсена успеваемост в работата на банката.

Големите експозиции би трябвало да са под особено око на надзорния съвет на банката. Убеден съм, че сътрудниците от Банков контрол са отбелязали всички тези неща. Имам информация и тя гласи, че евентуално някои от покупко-продажбите в ББР е имало спор на интерес.

ББР отпуска предел на едно от дъщерните сдружения през 2016 година Председател на УС на ББР е дал своя вот да се отпусне заем на дъщерно сдружение, където той е изпълнителен шеф. Този заем не е грамаден. Но самата процедура демонстрира, че има нарушавания на законовите разпореждания. Не бих споделил, че става въпрос за изолиран случай.

Има и етичен проблем, който се нарушава. Народно събрание е имал доста потребни ходове да изисква от одитни комитет на банката да ревизира всичко.

Имам повече от 20 години опит в банковия бранш. Изцяло съм отдал времето си на новаторските банкови услуги. Отдадох време и на преподавателска активност в УНСС ", добави представителят на " ИТН ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР